Migdolų ir obuolių pyragas

Rudeniškas ir kiek kitoks obuolių - migdolų pyragas.

Populiariausi straipsniai:
- Kristina Kaikarienė grožio stebuklais netiki
- Naujoji Victorios Beckham kolekcija nustebino gerbėjus
- Bičių produktai – ir vaistams, ir kūno priežiūrai
- 3 stilingos rudens naujovės (FOTO)
- Vištienos suktinukai su varškės sūriu, špinatais

Ingredientai:

Sausainiai - 300 g,
Sviestas - 130 g + 65 g,
Obuoliai - 4 vnt.,
Trinti migdolai - 120 g,
Cukrus - 60 g,
Kiaušiniai - 2 vnt.,
Citrina - 0.5 vnt.

ievosreceptai.lt
Kaip gaminti

* Paprastus sausainius sutrinu blenderiu. Ant silpnos ugnies išlydau sviestą (130 g). Viską sumaišau ir suberiu į kepimo indą. Kraštus suformuoju aukštesnius, dugną priploju. Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Pagrindą kepu apie 10min.

* Kol kepa, cukrų sumaišau su smulkintais migdolais (beje, aš naudoju caster cukrų, jei tokio neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).

* Išlydau sviestą (65 g), gretai sumaišau su biria mase.

* Įmušu vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplaku iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišau ir užilu ant paruošto pagrindo.

* Nulupu obuolius, padalinu į dvi dalis, supjaustau lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepu citrinos sultimis ir atsargiai dedu ant pyrago.

* Kepu 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.

* Kai pyragas iškepa, galima apibrastyti cukraus pudra.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis