Vištienos ir sūrio pyragas

Šį pyragą mielai valgo ir vaikai, ir suaugusieji. O atvėsusį galima įsidėti rytdienos priešpiečiams. Jeigu, žinoma, lieka...

4 asmenims reikės:

2 šaukštų aliejaus

400 g juostelėmis supjaustytos vištienos filė

200 g smulkintų porų

1 šaukšto mėsos prieskonių

druskos

100 g 35 proc. riebumo grietinėlės

100 g tarkuoto fermentinio sūrio


Tešlai:

300 g kvietinių miltų

200 g šalto sviesto

100 ml vandens

pusė šaukštelio citrinų rūgšties

druskos pagal skonį

kiaušinio - aptepimui


Kaip gaminti


* Ant stalo paberti miltus ir ant jų kapoti šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Po truputį pilant su citrinų rūgštimi ir druska sumaišytą vandenį, užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve mažiausiai 2 val.

* Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti vištienos filė su porais. Pagardinti mėsos prieskoniais, druska ir grietinėle. Troškinti, kol masė taps tiršta. Atvėsinti ir sumaišyti su sūriu.

* Tešlą padalyti į dvi dalis ir iškočioti kuo ploniau. Vieną tešlos lakštą įdėti į kepimo indą, sudėti įdarą ir uždengti kitu tešlos lakštu. Kraštus suspausti, paviršių patepti plaktu kiaušiniu, šakute padaryti keletą skylučių. Viršų galima apibarstyti sezamo sėklomis.

* Kepti 220 ºC orkaitėje 20-25 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis