Geriausi šeimos čeburekai

Laiko turim, produktų yra, tad imkimės darbo - rezultato lauks visi!

Produktai įdarui:

Kiaulienos faršas, 500 g

Svogūnai, 2 vnt.

Vanduo, 110 ml

Vištienos sultinio kubeliai, 8 g

Druska

Juodieji malti pipirai

Kvapieji malti pipirai


Produktai tešlai:

Kvietiniai miltai, 750 g

Šviežios mielės, 40 g

Pienas, 600 ml

Cukrus, 5 g

Druska

Aliejus kepimui


Kaip gaminti


* Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, sutrupinkite du trečdalius vištienos sultinio kubelio, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.


* Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.


* Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų.


* Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti.


* Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite didelį maždaug 2-3 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjaukite 20 cm skersmens skritulius. Ant tešlos skritulio tolygiai tepkite paruoštą mėsos įdaro, palikdami 3 cm kraštus. Skritulį perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus.

* Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburėko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis