Kalėdų karštinė prasideda: naminių kūčiukų receptas

Galbūt kažkas ir išlaukia Kūčių išvakarių tam, kad paragauti kūčiukų, bet tik ne užkietėję kepėjai. Ir ne maisto blogeriai.

Tiesa, čia nėra klasikinis receptas. Tikri kūčiukai turi būti be pieno, riebalų, kiaušinių. Tik - mielės, vanduo, miltai, aguonos, galima šiek tiek cukraus įdėti. Tačiau šie kūčiukai - pagerinti. Bet skanūs. Ir jų greitai nebeliko.

Paruošimo laikas - 15 min.

Kepimo/Virimo laikas - 20 min.

Visa gaminimo trukmė - 35 min.

Porcijos: vienai šeimai.

Reikia:

• 1 šaukštelio sausų mielių
• apie 3 1/2 stiklinės persijotų miltų
• šaukštelio druskos
• 1/2 stiklinės cukraus
• 1 vidutinio kiaušinio
• 1/2 stiklinės aguonų
• 1/2 stiklinės šilto vandens
• 100 g margarino, išlydyto
• + papildomai miltų

Kaip gaminti:

- Sumaišykite mieles su šaukšteliu cukraus ir 3 šaukšteliais šilto vandens. Palikite 10 minučių, kol masė padvigubės arba patrigubės - tai ženklas, kad mielės nesugedusios ir galime drąsiai jas naudoti.

- Didesniame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Per vidurį padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gerai ištrinkite tešlą. Įmaišykite aguonas. Supilkite šiltą vandenį su mielių mase ir išminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių.

- Supilkite ištirpintą margariną (tik nepilkite karšto!) ir vėl minkykite tešlą. Tada tešlą sudėkite į miltais pabarstytą indą, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 3 valandas, šiltoje vietoje. Per tas valandas galite kartas nuo karto dar paminkyti tešlą.

- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Atsiplėškite po gabaliuką tešlos. Sukite tešlą tarp delnų į norimo storio juostą. Geriau plonesnę, nes kūčiukai dar iškils. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 10 minučių ar pan. Kol pasidarys dailios, aukso spalvos. Skanaus!

Pastaba: Iš tiesų, aš naudojau apie 3/4 stiklinės cukraus, nes mes mėgstame saldžius. Dar labai skanu su ruduoju cukrumi, kardamonu, cinamonu. Mmm! Žodžiu, galima šiek tiek paimprovizuoti.

www.tastyart.lt

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis