Kaip prisijaukinti ryškias spalvas

Vasara – tinkamiausias metas vaiskioms ir sodrioms spalvoms. Saulėje žvilgantys spalvingi audiniai ypač madingi, tačiau nesuklysite įsigijusios ir matinių paviršių ryškiaspalvius drabužius ar aksesuarus. Kaip prisijaukinti tinkančias ir patinkančias spalvas?

Taip pat skaitykite:
Darbo aprangai – solidus minimalizmas
Pakoreguokime viršutinę kūno dalį tinkamais drabužiais
Sezono pirkiniai pagal stiliaus diktatores

Peržiūrėkite spintos turinį – ar visų turimų drabužių spalvos jums tinka? Tai galite patikrinti visai nesunkiai. Dienos šviesoje be makiažo ant apnuogintų pečių užsimeskite baltą rankšluostį. Išsitraukite turimus spalvotus drabužius ir paeiliui braukite jais per skruostą smakro link. Stebėkite kaklą ir apatinį žandikaulį, kokį atspalvį matote? Jei drabužis meta rausvą ar raudoną šešėlį ant odos, jo spalva tinkama. Jei šešėlis gelsvas ar žalsvas, drabužio spalva jums netinka. Pagal šį metodą galite išsiaiškinti, kokios spalvos drabužius vilkėti dažniau, o kokių vengti.

Ieškodamos tinkamos spalvos drabužių atkreipkite dėmesį:
* Jums labiau tinka šiltos ar šaltos spalvos?
* Geriau atrodote vilkėdama švelnių ar ryškių spalvų drabužius?
* Kurie tonai tinkamiausi: šviesūs, vidutiniai ar tamsūs?

Vilkėti spalvotus drabužius ryžtasi ne kiekviena. Dažnai moterys renkasi neutralias ar klasikines spalvas, kurios išlieka madingos ne vieną sezoną. Tačiau ryškios spalvos pagyvina įvaizdį, suteikia jaunatviškumo.

Kaip prisijaukinti spalvas
1) Jei spalvos jūsų garderobe – naujiena, nepulkite į jas stačia galva. Įsigykite vieną kitą spalvotą drabužį ar aksesuarą ir derinkite jį su neutraliomis: juoda, pilka, balta, rusva, tamsiai mėlyna, bordine ir panašiomis spalvomis.

"Hugo Boss"
Gamintojo nuotr.

2) Vasarą praturtinkite spintą spalvota rankine. Šį sezoną madingos ryškios: fuksijų, oranžinė, geltona, žalia, net neonu šviečiančios spalvos. Ieškokite aiškių geometrinių formų rankinės, ją nesunkiai priderinsite prie bendro įvaizdžio. Be to tokia rankinė atrodys elegantiškiau nei beformė.

tumblr.com ir gamintojo nuotr.

3) Margaspalvė suknelė išgelbės, jei nežinote, kokias spalvas derinti. Apsivilkite klasikinio silueto platėjančią arba siaurą suknelę, išmargintą spalvingais raštais. Prie jos derinkite raštuose atsikartojančių spalvų švarkelį ir rankinę, avėkite neutralios spalvos batelius.

Emporio Armani
Emporio Armani
Gamintojo nuotr.

4) Puoškitės spalvotais papuošalais. Svarbu, kad apranga būtų subtilių atspalvių (juoda, pilka, ruda, kreminė ir t.t.). Prie tokių apdarų galite drąsiai derinti sodrios spalvos auskarus arba kaklo papuošalą, galbūt laikrodį ar apyrankę.

5) Atraskite spalvotus aksesuarus. Margas šalikėlis šauniai atrodys prie rudos ar kreminės odinės striukės. Juodą suknelę pagyvins spalvinga skarelė ir dirželis. Nepamirškite, kad galite avėti sodrios spalvos batelius, pasipuošti spalvingais akiniais ar skrybėle.

Gamintojo nuotr.

6) Sodrios spalvos palaidinė ir megztinis visuomet tiks prie džinsinio audinio. Šią vasarą madingos ochros, kobalto mėlynumo, smaragdų ar fuksijų spalvos palaidinės ir tunikos. Jas derinkite prie siaurų džinsų ir aukštakulnių sandalų arba elegantiškų laisvalaikio batelių.

asos.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis