Populiariausi straipsniai:
- Turtingiausia amerikietė turėjo tik vieną suknelę
- Horoskopas 05.15-22: astrologai pataria, kaip išvengti neigiamų tendencijų įtakos
- I. Norkutės-Žvinienės gulimoji dieta: per savaitę - minus 2 kg
- Citrininis pusryčių pyragas
Sakyti, kad tai skaniausias lietuviškas desertas tikrai nedrįsčiau, bet jie visada sukelia nostalgiją. Iš šio kiekio išviriau 4 didžiausias lėkštes žagarėlių (apie 80) - tiek tikrai užteks pavaišinti būriui svečių.
Reikia:
4 kiaušinių,
4 valg.š. cukraus,
100 ml natūralaus jogurto,
500g miltų,
žiubsnelio druskos,
apie 500-600 ml saulėgražų aliejaus kepimui,
cukraus pudros apibarstymui.
Gaminame:
* Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir jogurtą. Šiek tiek paplakite iki vientisos masės. Tada supilkite miltus ir išmaišykite.
* Kai masė taps vientisa, perkelkite ant stalo ir minkykite, daužykite kol taps elastinga - apie 10 minčių (galite tešlą pasiruošti ir duonos kepimo aparate įjungę minkymo funkciją). Gerai išminkius tešlą ji jau nebūna tokia lipni.
* Tešlą padalinkite į 3 dalis. Imkite vieną ir ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną apskritimą. Jei ploniau kočiosite, žagarėliai bus traškesni, jei storiau - minkštesni. Taigi pasirinkite, kokius mėgstate.
* Supjaustykite juostelėmis, juosteles dar perpjaukite ir kiekvienos nedidelės juostelės viduryje pagarykite pjūvį, vieną kraštą pernerkite per tą pjūvį. Bus gražiai suraitytas žagarėlis.
* Įkaitinkite aliejų. Jokiu būdu žagarėlių nedėkite į neįkaitintą aliejų, nes jie tada prisigers daug aliejaus ir bus riebūs. Dėkite po kelis žagarėlius į puodą, kelioliką sekundžių pakepkite, kol šiek tiek parus ir išsipūs, tada apverskite (būkite ypač atsargūs su karštu aliejumi), dar kelias sekundes pavirkite ir išimkite.
* Sudėkite žagarėlius ant popierinio rankšluosčio. Prieš pateikiant apibarstykite cukraus pudra.