Vokiškas pyragas su varške

Jei norite, kad greičiau iškeptų, formuokite ne vieną didelį, o kelis mažesnius štolenų kepaliukus.

Populiariausi straipsniai:
- V. Masalskis: „Raudonmedžio rojuje“ vaidinau bemaž taip blogai, kaip dabar vaidinama serialuose
- 10 madingiausių šio sezono skrybėlių
- Viena populiariausių maisto tinklaraštininkių: ne pyrago receptas yra svarbiausia
- Dovanos, kokių negalima dovanoti
- Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu

Šio štoleno receptą prieš keleris metus radau kažkokiame vokiško žurnaliuko, su tv programa, priede. Kiek žinau, tradiciniai Kalėdiniai štolenai gaminami su mielėmis. Šiam, varškiniam, reikėjo kepimo miltelių, o ir pagaminimo principas labai paprastas - viską sudedi į didelį dubenį, rankom suminkai, suformuoji ir kepi. Originaliame recepte į tešlą dar įvyniojama marcipanų masės, aš šį kartą jos nedėjau. O ten reikalingas pistacijas pakeičiau karijų riešutais. Štolenas gaunasi drėgnas, ne per saldus. Nuo tada, kai receptą nusirašiau į savo užrašų knygelę, kepu jau kokį trečią kartą, tik priedus vis pakaitalioju.

Reikės:

500 g miltų;
2a.š. kepimo miltelių;
150 g cukraus;
50 g citrinų cukatų;
50 g razinų;
žiupsnelio druskos;
1 v.š. vanilės ekstrakto;
200 g kambario temperatūros sviesto;
250 g kreminės varškės;
100 g smulkintų pekanų/karijų;
2 kiaušinių;
cukraus pudros.

g-blogas.lt nuotr.

Kaip gaminti

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi, druska, cukatais, razinomis ir riešutais. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame sviestą, įmušame kiaušinius ir įpilame vanilės ekstraktą. Rankomis suminkome vientisą tešlą.

* Suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 60-70 minučių. Gausiai apibarstome cukraus pudra. Pjaustome atvėsusį.

Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis