Tortas "Žozefina"

Šio torto receptą turiu jau kelis metus, tik vis neprisiruošdavau išsikepti. Atsiliepimų irgi skaičiau įvairiausių - vieniems patiko, kitiems nelabai. O man patiko, ir net labai! Tortukas neįprasto skonio, su razinų papločiais ir grietininiu kremu, kuris man labai priminė maskarponės kremą.

Skaitomiausi straipsniai:
- Įvaizdį pakeitusi Ramunė (35 m.): tapau tikra dama
- Raisa Gorbačiova – kodėl savi jos nemėgo?
- Violeta Baublienė: rėksminga išvaizda nebyloja apie gerą skonį
- Stiprinti imunitetą padeda ne tik medus ir citrina
- Česnakinė naminė varškytė

22-23 cm. tortui

Papločiams:

250 g razinų
2 kiaušiniai
180 ml pieno
100 g cukraus
200 g miltų
2 a.š. (nubraukti) sodos

Kremui:

800 g grietinės 30 %
150 g sviesto
110 g cukraus pudros
0,5 a.š. vanilinio cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Sulaistymui:

80-100 ml. stiprios pasaldintos kavos

Papuošimui:

80 g juodojo šokolado
30 g razinų
30-40 g balto šokolado

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

* Papločiai. Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su tryniais. Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę, atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

* Padaliname ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris 22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min., kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku keliose vietose ir sulaistome kava.

* Kremas. Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame kelias minutes, kol tampa standus.

* Surinkimas ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve). Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!

P.S. Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.

aj-receptai.blogspot.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis