Šokoladinis kriaušių pyragas

Šį pyragą kepu kokius trečius metus iš eilės, jau nepamenu iš kur jis į mano užrašus atkeliavo. Kepu tada, kai norisi ko nors šokoladinio, tačiau ne itin saldaus ir klampaus. Pyragas gaunasi purus ir minkštutis. Visada naudoju nusausintas konservuotas kriaušes be odelių.

Šių dienų skaitomiausi:
- Įžymybės, kurios pakeitė šukuosenas, ir tai joms tiko
- Imbiero arbata – geriausias gėrimas norinčioms sulieknėti
- Šešios sveiko gyvenimo taisyklės pagal gydytoją
- Astrologė Rima: atverkime sekso paslaptis
- Makaronų apkepas su keptomis daržovėmis

Reikės:

120 g sviesto, arba margarino;
125 g juodojo šokolado;
120 g cukraus pudros;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
mažo pakelio vanilinio cukraus;
1 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
2 didelių kiaušinių;
konservuotų nusausintų kriaušių.

g-blogas.lt nuotr.

Kaip gaminti

* Kriaušes supjaustome stambiomis skiltelėmis,

* Sviestą ištirpiname su šokoladu. Įmaišome cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kakavą, miltus ir kepimo miltelius paeiliui. Įmušame kiaušinius ir plakame, kol gausime vientisą blizgią masę. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus išdėliojame kriaušes.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 30-40 minučių.

Skanaus, Gabrielė.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis