Populiariausi straipsniai:
- E. Mildažytė: yra viena bendra visuotinė tėvų ir paauglių problema
- R. Valeikis: kai sužinojau, jog tapsiu tėčiu, apėmė siaubas
- Savaitės prognozės: galite sužinoti apie neištikimybę
- Kuri miego poza yra sveikiausia
- Orkaitėje kepta vištiena su baltojo vyno ir lazdyno riešutų padažu
Ingredientai:
Kondensuotas pienas - 400 g,
Sausainiai (paprasti) - 4 pakeliai (po 180 - 200 g),
Sviestas - 200 g,
Kakava (karti) - 4 šaukštai,
Kaip gaminti
* Sulaužykite sausainius į gana didelį indą, kad būtų patogu juos greit išmaišyti, kai supilsite karštą masę.
* Užkaiskite puodą, visą sviesto gabalą įdėkite į 3 l puodą (geriausia naudoti tokį, kurio nebūtų gaila, jei prisviltų). Supilkite kondensuotą pieną. Maišykite mediniu šaukštu. Nedarykite to ant labai karštos ugnies. Masė neturi virti.
* Kai sviestas ima tirpti, sudėkite kakavą ir tęskite maišymo procesą. Palengva visas turi susijungti į vientisą ir labai lygią masę. Tuomet pradeda palengva virti (burbuliuoti). Dar pavarkite kokią minutę dvi, kad masė tikrai suvirtų (tik nepervirkite) ir supilkite viską ant sulaužytų sausainių. Gerai išmaišykite.
* Pasiruoškite 3 maistinius maišelius. Sudėkite į juos paruoštą masę. Žiūrėkite, kad neliktų oro tarpų, suvyniokite į dešros formą (arba kokią kitokią), prispauskite su sunkesniu daiktu ir palikite atvėsti šiek tiek. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą. Kelias valandas palaukite, kol sustings.
Gardžiausia valgyti kitą dieną, skanaus!
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!