Orkaitėje kepta vištiena su baltojo vyno ir lazdyno riešutų padažu

Vakarai vis šaltesni, tad ir patiekalų norisi šiek tiek rimtesnių. Kai vakarojate su draugėmis prie taurės vyno, nepamirškite kartais palikti šiek tiek vyno skaniai vakarienei.

Reikės:

1,2 kg vištienos blauzdelių;
miltų;
druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

1 svogūno;
1 česnako skiltelės;
160 ml balto sauso vyno;
150 ml grietinėlės;
60 g lazdynų riešutų;
druskos, juodųjų pipirų;
žiupsnelio pjaustytų česnako laiškų;

oditele.blogspot.com nuotr.
1. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną apvoliokite miltuose ir nupurtykite miltų perteklių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min., arba tol kol iškeps.

3. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir kai atvės, nuimkite odeles. Tuomet smulkiai supjaustykite.

4. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką ir kepkite su šlakeliu aliejumi kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet pagardinkite druska ir juodaisais pipirais, sudėkite riešutus, supilkite vyną ir grietinėlę bei išmaišykite. Troškinkite apie 10 min., kol vynas išgaruos ir padažas sutirštės. Prieš patiekiant įberkite žiupsnelį pjaustytų česnako laiškų.

5. Patiekite su bulvių koše ir 3-4 min. virtomis šparaginėmis pupelėmis, o ant jų viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.

Skanaus.

oditele.blogspot.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis