Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais

Receptą sudariau pagal tai, kokius produktus turėjau - išėjo labai skanus pyragas. Ir skaniausias jis buvo antrą dieną.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Ką valgyti ugnies, vandens, oro ir žemės stichijų atstovams?
- Ką daryti, jei karštą dieną tinsta ir prakaituoja kojos
- Klaidos, kurios sugriaus vos gimusią meilę
- 10 grožio gudrybių, praversiančių kiekvienai
- Įdarytos cukinijos

24 cm apvaliai formai

Pagrindui:

200 g miltų,
50 g kakavos,
150 g šalto sviesto,
1 didelis kiaušinis,
1 v.š. cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

100 g juodųjų serbentų,
1 prinokęs bananas,
500 g kreminės varškės,
150 g cukraus ,
1 a.š. vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
3 v.š. miltų.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. 1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).

* Įdaras. Į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.

* Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis