Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip atskiras patiekalas su daržovėm ar salotom.

Šių dienų populiariausi ir labiausiai skaitomiausi straipsniai:
- Atlikėjos L. Vaikulės dieta: minus 9 kg per 9 dienas
- Česnako užpiltinė – vaistas nuo dešimties ligų
- Meilės horoskopas gruodžio mėnesiui
- Žmonės jau primiršo senus gerus saldumynų receptus
- Šventėms - žinomų žmonių kalėdiniai silkės patiekalai
- Tinginių cepelinai

Reikės:

150 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
300 g morkų
200 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
2 v.š. džiūvėsėlių
50 g sviesto
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių (nebūtina)

Kaip gaminti

* Grikius išverdame. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine trintuve ir viską apkepiname pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.

* Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišome su grietine ir 100 gr. sutarkuoto sūrio. Sumaišome grikius, keptas daržoves ir grietinės-trynių mišinį, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite). Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į grikių masę.

* Dedame viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstome likusį sūrį ir džiūvėsėlius bei padėliojame gabaliukais supjaustytą likusį sviestą. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

P.S. Ką tik iškepęs apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jei jo lieka kitai dienai, grikiai būna visiškai sukibę ir apkepas labai gerai pjaustomas.

www.aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis