Cinamoninis naminis sūris

Jau nemažai girdėjau, mačiau prekyboje, o ir buvau vaišinta cinamonu barstytu varškės sūriu. Iš tiesų – labai skanu. Švelnus, tiesiog tirpstantis burnoj.

Skaitomiausi straipsniai:
- Madingiausios šio sezono rankinės (FOTO)
- N.Marčėnaitė: meilė, tas dviejų puselių reikalas, man niekad neatrodė protingas
- Tragiško likimo Fridą Kahlo lovoje guodė ir vyrai, ir moterys
- Gimtadienyje garsenybės demonstravo ir makiažą helovynui
- Sočioji moliūgo sriuba

Tik maniškis – ne iš varškės. Po netrumpų bandymų išgavau tobulą, jei ne tobuliausią skonį – drėgnas, saikingai saldus, gaivus ir aromatingas.

* 3-5 l puode užkaitinu 1 l pieno. Būtinai 2,5 procento riebumo, ne liesesnį ir ne riebesnį. Kai jau paviršiuje susidaro plėvelė, nugriebiu ją ir lėtai, plakdama pieną, supilu mišinį iš 5 kiaušinių, 1 indelio 30 proc. grietinės (350-400 g), 5-6 v.š. rudojo cukraus.

* Nesustojant maišyti, kaitinu apie 15-20 minučių, kol masė sutirštėja ir pradeda matytis išrūgos. Pasiruošiu koštuvą – iškloju 2-3 sluoksnių marle ir supilu kunkuliuojančią masę. Palieku bent 2-3 h nuvarvėti, tuomet sūrį verčiu į lėkštę, saikingai nubarstau cinamonu ir palieku sustingti šaldytuve.

* Tiekiu kaip desertą, prie kavos, balto vyno ar tiesiog vieną. Galima sudėti porcijomis į indelius. O norėdama intensyvesnio skonio, palaistau šokoladiniu pagardu.

P. S. Patarimas – labai svarbu nepalikti kaitinamų produktų puode be priežiūros, masė lengvai svyla prie puodo dugno.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis