Populiariausi straipsniai:
- R. Lukoševičiūtė: dėl -14,5 kg pakeista ir mityba, ir gyvenimo būdas
- Amžiaus skirtumai poroje: privalumai ir trūkumai
- Kokius stilingus ir patogius drabužius įsigyti atostogoms
- Filosofas G. Degėsys: mokydamasis kunigystės ėmiau nesutarti su Bažnyčia. Ten yra intrigų, pavydo...
- Minkštos ir purios spurgytės
Reikės:
600-800 ml. vandens (priklauso nuo Jūsų norimo tirštumo),
800 gr. pomidorų,
300-400 gr. faršo,
400 gr. skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (grynasis svoris 200 gr.),
1 didelis svogūno,
3 skiltelės česnako,
1 raudonosios paprikos,
1 v.š. cukraus,
1 a.š. druskos,
1 а.š. provanso žolelių mišinio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino),
žiupsnelio juodųjų pipirų,
Čili pipirų arba padažo (pagal skonį),
fermentinio sūrio (sriubos patiekimui).
* Pomidorus, papriką, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, užpilame vandeniu, suberiame cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir verdame, kol daržovės suminkštėja.
* Tuo metu keptuvėje pakepiname faršą su trupučiu mėgstamų prieskonių.
* Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki vientisos masės. Sudedame pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką ir dar apie 10 min. maišydami sriubą paverdame.
* Patiekdami dubenelyje užbarstome tarkuoto sūrio. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia – juk ne visi mėgstame vienodą aštrumą. Labai skanu su balta skrudinta duona.
P.S. Aš pyliau 800 ml. vandens, bet norėjos šiek tiek tirštesnės sriubytės, tad kitą kartą pilčiau mažiau. O jei norite skystesnės, galima tiesiog įpilti pačiame gale vandens ir užvirinti.