Populiariausi šių dienų tekstai:
- Persimonas - ne tik sveikatai, bet ir grožiui
- M. Jovaiša: mano žmona yra nepaprastai talentinga mama
- 10 pamirštų kultinių filmų, kuriuos reikia žiūrėti žiemą
- Darbo horoskopas pagal jūsų Zodiako ženklą
- Rudeninis įžymybių stilius (FOTO)
- Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas
Reikės:
100 g miltų
100 g sviesto
100 g kieto sūrio (parmezano)
¼ arb. šaukštelio druskos
1 kiaušinio
sausainiams apiberti: aguonų, kmynų, sezamo sėklų, kepto svogūno, saldžiosios paprikos, riešutų, vien druskos, rozmarino ir kt.
Kaip gaminti
* Į dubenį persijoti miltus, ten pat dėti gabaliukais sviestą, druską ir peiliu kapoti. Bebaigiant suberti tarkuotą sūrį ir toliau kapoti. Įmušti vieną trynį, išmaišyti.
* Gaunama tokia trupanti masė, kuris vis tik lengvai sulimpa į vieną rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
* Skardą išklojame kepimo popieriumi, kurį ištepame tirpintu sviestu ir atšaldyti.
* Tešlą padalyti į 2 dalis.
* Kiekvieną dalį iškočioti ir išspausti norimos formos sausainėlius.
Išplakti baltymą ir visus sausainius patepti plakiniu bei užberti tuo, kuo norite/turite.
* Sausainius peiliu sudėti į skardą ir pašauti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10 minučių.