Labiausiai paplitę vyrų kompleksai

Perskaitykite ir galbūt pateikti aprašymai padės suprasti, kodėl jūsų pažįstamas vyras vienaip ar kitaip elgiasi.

Taip pat skaitykite:
- Meilės horoskopas birželio mėnesiui
- Antihoroskopas: bjauriausi visų 12 Zodiako ženklų bruožai
- 5 dalykai, kuriuos vyrai norėtų pasakyti moterims, bet nedrįsta

Aleksandro kompleksas

Shutterstock nuotr.
Kai minimas Aleksandro vardas, dauguma žmonių įsivaizduoja vieną žmogų. Aleksandrą Makedonietį. Būtent šis Antikos laikų karvedys ir davė vardą šiam kompleksui. Aleksandro kompleksas – tai baimė kitų vyrų akyse atrodyti nevyriškai, o jei tiksliau – atrodyti homoseksualus. Prie ko čia Makedonijos valdovas? Antikos laikais, labiau nei dabartiniais, homoseksualumas buvo atviresnis, drąsesnis. Ir Aleksandras Makedonietis kaip ir visi jo draugai turėjo intymių santykių su vyrais. Kažin ar pats Makedonietis bijojo būti pavadintas nevyrišku? Ir vis dėlto šis kompleksas įgavo jo vardą.

Heraklio kompleksas

Corbis
Kaip sako mitas, kartą senovės graikų herojus Heraklis pateko amazonių karalienės vergijon ir turėjo jai patarnauti, atlikdamas moteriškus darbus. Šiandien baimė tapti namų šeimininke persekioja daugumą vyrų, kurie kaip ugnies bijo moteriškų darbų. Tiesa, tai, kad tai yra baimė, žino tik psichologai, o dauguma moterų mano, kad tai vyrai paprasčiausiai tingi. Ir, beje, dar neaišku, kas teisus.

Loto kompleksas

Shutterstock nuotr.
Kompleksas pavadintas biblinio Loto vardu. Sunaikinus Sodomos ir Gomoros miestus Lotas ėmėsi atkurti žmonių rasę. Ir į žmonas dalijo savo dukteris. Šiandien Loto kompleksu specialistai įvardina tėvo baimę netekti dukters, kai jos gyvenime atsiranda mylimasis. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad šis kompleksas būdingas tiek tėvams, tiek jų dukterims. Nes kai kurie tėvai su savo meile ir globa dukrai nueina taip toli, kad po to merginoms sunku atsiplėšti nuo tėvų.

Napoleono kompleksas

Shutterstock nuotr.
Ko gero, tai labiausiai žinomas kompleksas, kurį turi nedidelio ūgio vyrai. Komplekso esmė - mažo ūgio vyras pasižymi nežabotomis ambicijomis. Ir dažnai nekenčia visų vyrų, kurie aukštesni už jį. Tai sudėtingas kompleksas, ir labiau nuo jo kenčia aplinkiniai. Ir neduok dieve, jaunam aukštaūgiui turėti mažo ūgio viršininką – karjeros nebus.

Donžuano kompleksas

Shutterstock nuotr.
Šį kompleksą turintys vyrai bijo būti palikti. Dauguma stipriosios lyties atstovų mano, kad būti paliktam moters – gėdinga. Jų manymu, palikti gali tik vyras.

Kotovskio kompleksas

Shutterstock nuotr.
Kaip manote, nuo ko prasidėjo plikai skustos galvos mada? Psichologai įsitikinę, kad šio komplekso esmė – vyrų baimė nuplikti. O kadangi su plikimu, nepaisant visos medicinos pažangos, kovoti ne taip paprasta, todėl vyrai ryžtasi nusiskusti iškart – neva dėl grožio. Juk tada niekas nepastebės, kad nebėra ko kirpti.

Vadovo kompleksas

Corbis/Scanpix
Tai vyro baimė atsidurti pavaldinio vietoje. Vyrai, kenčiantys dėl Vadovo komplekso, mirtinai bijo sužinoti, kad jų žmona uždirba daugiau už juos (juk tai jie šeimoje yra pagrindiniai), arba, kad jų nauja šefė – moteris.

Pensininko kompleksas

Shutterstock nuotr.
Visi vyrai mirtinai bijo sulaukti šio amžiaus. Vienok pensininko kompleksas ima vystytis gerokai anksčiau. Šiam kompleksui priskiriama 50-mečių suvokimas, kai jie nebegali konkuruoti su jaunais vyrais, kai kalbama apie nuveiktų darbų kiekį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis