11 vyrams reikšmingesnių dalykų už „aš tave myliu“

Turbūt esate girdėję, kad vyrai myli akimis, o moterys – ausimis. Vyrai yra impulsyvesni, kai tuo tarpu moterys linkusios analizuoti. Vyrai iš Marso, moterys – iš Veneros. Taigi, neturėtumėme nustebti, kad ir skirtingų lyčių sutuoktinių širdys smarkiau plaka dėl skirtingų priežasčių.

Nors jūs nusišypsotumėte, iš savo mylimojo išgirdusios „aš tave myliu“, gali būti, kad tie patys žodžiai jo širdies nesuvirpins. Prieš jus – 11 meilę ir rūpestį išreiškiančių poelgių ir paaiškinimai, kodėl jūsų mylimam vyriškiu jie yra reikšmingesni už tuos tris žodelius.

1. Nepertraukiamas dėmesys jam

„Kai vakarienės metu tikrinatės telefoną, tai matančio vyro smegenys šį veiksmą interpretuoja kaip „aš jai nesvarbus“, teigia filosofijos mokslų daktaras ir santuokos psichologas Mike‘as Dow‘as.

Anot psichologo, taip yra dėl to, nes vyriškos smegenys yra suprogramuotos vienu metu atlikti vieną darbą. Nors moteriškos smegenys funkcionuoja kitaip (puikiai žinote pačios, kaip jums sekasi atlikti daugybę darbų vienu metu), jūsų mylimasis labai vertins tik jam skiriamą dėmesį. „Toks dėmesys tarsi sakys vyrui: „tu man esi svarbiausias ir aš tave myliu“, teigia M. Dow‘as. Todėl jam kalbant žiūrėkite į akis ir stenkitės jo nepertraukinėti.

2. Jo mėgstamiausius patiekalas

Iki skausmo žinomas posakis „kelias į vyro širdį – per skrandį“ yra visiška tiesa. „Pagamindama jo mėgstamo maisto jo neatsiklausdama parodote, kad jūs jį puikiai pažįstate. Mano terapijos seansus lankiusių sutuoktinių, žinojusių smulkiausias detales vienas apie kitą, santuokos buvo laimingiausios“. O gal jūsų vyras mėgsta viską, ką gaminate? Tuomet pradžiuginkite jį gardžiu moliūgų pyragu. Prof. Alan‘o Hirsch‘o iš Kvapo ir skonio mokslinių tyrimų fondo Čikagoje atliktas tyrimas parodė, kad saldus kvapas jaudina vyrus labiau, nei kiti kvapai.

3. Dėvite jam labiausiai patinkančią suknelę

Jeigu puošiatės prieš jį, parodote, kad vis dar norite jam patikti, nors, galbūt, jau daug metų esate kartu. „Vyrų smegenys suprogramuotos reaguoti į vizualines užuominas labiau negu moterų smegenys. Jūs, dėvinti jam taip patinkančią seksualią suknelę, tarsi parodote, kad vis dar jo geidžiate“, sako prof. M. Dow‘as. Labiausiai suveiks ryškiai raudonas ansamblis: remiantis tyrimo, atlikto Ročesterio universiteto Niujorke, išvadomis, raudoną spalvą dėvinčios moterys vyrus veikia tarsi afrodiziakas.

Shutterstock nuotr.

4. Rūpinatės savimi

Galbūt streso atsikratymas, taisyklingas valgymas, sportavimas, metimas rūkyti ar netgi savęs lepinimas jums yra tikras malonumas, tačiau visa tai taip pat parodo, kad mylite savo vyriškį. Kaip teigia M. Dow‘as, „toks elgesys siunčia žinutę „Noriu su tavimi nugyventi ilgą ir puikų gyvenimą, todėl padarysiu bet ką, kad tik užkirsčiau kelią tave apimančiam liūdesiui praradus brangų žmogų“. Ar galite rasti geresnę motyvaciją praktikuoti sveikesnį gyvenimo būdą?..

5. Sakote jam komplimentus

Visais laikais vyras turėjo kovoti dėl moters dėmesio ir aprūpinti ją, kad ši pasiliktų, todėl jeigu horizonte pasirodytų potencialus varžovas, jie nedvejodami pademonstruotų, kokie yra vyriški. Jūsų, kaip sutuoktinės, užduotis yra leisti jam galvoti, kad matote jį tokį, koks jis norėtų būti matomas – aprūpintojas, problemų sprendėjas, visų amatų meistras, eržilas lovoje ir riteris spindinčiais šarvais.

Anot psichologės Andros Brosh, „nuoširdūs komplimentai apie jo išvaizdą ir jėgą tarsi patvirtina, kad juo žavitės; vyriškos smegenys tai prilygina meilei“. Kai jūsų paprašytas be jokio vargo atsuka uogienės stiklainį, pasakykite jam, kad gera turėti tokį stiprų vyrą šalia. Jis be galo apsidžiaugs bei įtrauks šį faktą į jo galvoje esantį sąrašą priežasčių, kodėl renkatės jį, o ne kitus vyrus.

6. Skatinate jį skirti laiko sau

Atrodytų, visai nesunku pasakyti, kad jums reikia laiko sau, tačiau jūsų vyrui gali būti sudėtinga išsakyti savo poreikius. Kartkartėmis pasiūlykite jam laisvadienį „tik sau“: pabūti su draugais, pažaisti kompiuterinius žaidimus, pasikrapštyti prie automobilio ar tiesiog gerai išsimiegoti. „Tai pasiūlydamos išreiškiate palaikymą, o jam tai – tarsi suteikta laisvė daryti viską, kad jis tobulėtų, taptų geresnis“, aiškina A. Brosh. Šį jam skirtą nerūpestingą, be kivirčų ir namų ruoša neapkrautą laiką vyras priims kaip meilės išraišką.

7. Prašote jo patarimo

Jūsų vyras nori jaustis svarbia jūsų gyvenimo dalimi. Be to, jis (kaip ir visi vyrai) yra apsigimęs problemų sprendėjas. Pasitarkite su juo, kaip, pavyzdžiui, reikėtų paprašyti algos didinimo, ir parodysite, jog pasitikite juo ir vertinate jo nuomone.

„Vyras, galintis ką nors sutaisyti, jaučiasi pilnaverčiu ir naudingu“, teigia prof. A. Brosh. „Paprašiusios jo patarimo parodysite, kad juo pasikliaujate ir randate jam vietos savo gyvenime. Reikalingumas, priklausomybė ir meilė eina koja kojon“.

Shutterstock nuotr.

8. Dėkojate už nežymius dalykus

Kai kitą kartą jūsų vyras nuveš vaikus į mokyklą ar išneš šiukšles, padėkokite jam. „Mes lėkte lekiam per gyvenimą, nepastebime gerų poelgių, vyrai neišsako visko, ką jie norėtų gauti iš jūsų, tačiau net ir didžiausi „kietuoliai“ turi jausmus. Todėl pasakykite jam „aš tai labai vertinu“, pataria licencijuota santykių ekspertė ir tinklapio BetheSmartWife.com įkūrėja Carin Goldstein. Padėkojimas pagerins jo požiūrį į darbų atlikimą ir į jūsų santykius įpūs geros energijos ir šiltų jausmų.

9. Ilgas apsikabinimas

Vietoje pakštelėjimo į žandą prieš einant iš namų rinkitės ilgą ir stiprų apkabinimą. „Moterys užmezga ryšį žodžiu, o vyrai – lytėjimu“, teigia C. Goldstein. „Apkabinkite ir nepaleiskite bent septynioms sekundėms. Tai yra ilgas laiko tarpas, tačiau būtent per tiek laiko apkabinimas tampa prasmingu, o apsikabinusieji kažką pajaučia.“ Be abejonės, ir jums pačiai toks apkabinimas patiks.

10. „Greitukas“

Visi sutiksime, kad mylėtis valandą yra gera, tačiau prof. M. Dow‘as pataria bent kartais užsiimti „greituku“. Nors moterims „meilės“ jausmą suteikia padidėję oksitosino kiekiai (kuris išsiskiria po lytinio akto vykstančių glamonių ir artumo metu), vyrai tą jausmą patiria dėka dopamino, išsiskiriančio sekso metu. Dopaminas stimuliuoja malonumo ir atlygio centrą smegenyse, paaiškina prof. M. Dow‘as. „Tikiu, kad dažniausiai porų aktai pilni romantikos ir įžanginių glamonių. Tačiau kartkartėmis duokite šansą ir paprasčiausiam seksui“.

11. Leidžiate jam išsilieti

Šviežutėlis incidentas darbovietėje ar pykčiai šeimoje paveikia jo emocijas labiau, negu jis norėtų pripažinti. Turite sukurti saugią aplinką, kurioje jis nepabijotų išsipasakoti. „Išklausykite jį dėl ramybės neduodančių reikalų ar problemų, nesistenkite jų taisyti ar kaip nors jam pagelbėti“, pataria A.Brosh.

„Tuo išreiškiate, kad nelaikote jo silpnu ar nepilnaverčiu, suteikiama galimybė pasitikėti partneriu poroje bei pasidalinti išgyvenimais, be to, parodote, kad jums jis rūpi.“ Jeigu grįžta iš darbo blogos nuotaikos, paklauskite, gal jis nori išsipasakoti. Jeigu ne – nieko tokio, tačiau gal reikia tik nedidelio stuktelėjimo, ir aukštos apsauginiai mūrai sugrius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis