10 dalykų, apie kuriuos reikėtų sužinoti prieš priimant sprendimą gyventi kartu

Meilė – tai nuostabu! Deja, vien tik nuoširdžių jausmų nepakanka, kad galima būtų lengva širdimi nuspręsti: „Nuo šiol gyvensime kartu!“

Skaitomiausi straipsniai:
- Jacqueline Kennedy – JAV prezidento žmona, miegojusi su abiem jo broliais
- Įvyniojimai lieknina - iki -10 cm nuo liemens ir klubų
- 8 daiktai iš naujausios „Burberry“ kolekcijos, kurių geidžiame jau dabar
- Kaip teisingai ir sveikai atsikratyti antsvorio, pataria svorio reguliavimo specialistas
- Skani ir pikantiška cukinijų mišrainė žiemai

Ilgai laukti pasimatymai, svaiginantis seksas ir net bendros išvykos į kurortą ne visada leidžia pastebėti svarbias detales, kurios nulems bendrą gyvenimą. Prieš žengiant lemtingą žingsnį, užduokite sau šiuos 10 klausimų, ir įsitikinkite, kad svarbiausiais aspektais jūs vienas kitą suprantate.

Kurlink jūs einate?

Kiekviena pora – jei, žinoma, ketinate ilgus metus gyventi kartu – turi turėti kažkokį bendrą projektą, bendrus tikslus, kurių jūs sieksite bendromis pastangomis, palaikydami vienas kitą. Jei, pavyzdžiui, jūs tikitės po dešimties metų turėti pakankamai lėšų, kad nusipirktumėte prabangius apartamentus sostinės centre ir ten kiekvieną penktadienį rengti aukštuomenės pobūvius, o jūsų partneris po tiek pat metų mato save gyvenantį užmiesčio sodyboje su krūva vaikų, šis nuomonių skirtumas gana greit taps pakankamai akivaizdus. Tačiau nepamirškite, kad skirtinguose gyvenimo etapuose bendri poros tikslai gali (ir netgi turi) keistis. Idealiausia būtų, jei jūs liktumėte viename dažnyje, kad šiuos pokyčius įveiktumėte kartu. Todėl visų pirma įsitikinkite, kad jūs norite aptarinėti savo ateitį ir sugebate atvirai apie ją kalbėtis.

Ko jūs tikitės vienas iš kito?

Iš pirmo žvilgsnio, akivaizdžių dalykų – meilės, džiaugsmo, švelnumo, rūpesčio... Bet pažvelgus giliau, kiekvienam iš mūsų visi šie apibendrinti lūkesčiai turi skirtingus pavidalus. Jei imtumėt konkretinti, vargu ar šis švytintis paveikslas, piešiamas jūsų partnerio, atrodys jums suprantamas ir pažįstamas. Todėl įpraskite nesivaržydami kalbėtis apie savo poreikius, norus, svajones ir lūkesčius – ir labai įdėmiai išklausykite vienas kitą: kuo aiškiau vienas kitą suprasite, tuo mažiau ateityje sulauksite nemalonių siurprizų

Ar jūs pasitikite vienas kitu?

Ar ketinate būti vienas kitam besąlygiškai ištikimi, ar jūsų poroje įmanomi kiti variantai? Kas nutiks, jei vienas iš jūsų pažeis bendrą susitarimą? Ir apskritai – kiek jūs vienas kitu galite pasikliauti įvairiose gyvenimo situacijose? O kokiose galite atlaidžiai vertinti vienas kito silpnybes? Prieš priimant sprendimą dėl bendro gyvenimo, geriau abiems išsiaiškinti šiuos klausimus.

Kas jo geriausi draugai?

Suprantama, kad pirmas pažinties dienas, savaites ar net mėnesius labiausiai norėtumėte praleisti tik dviese negyvenamoje saloje, be pašalinių žmonių. Bet jums neišvengiamai teks susidurti su tais žmonėmis, su kuriais jūsų išrinktasis draugavo iki susipažindamas su jumis – ir net kažkuriuo atžvilgiu net su jais susigiminiuoti. Patikėkite, daug geriau, kad ši pažintis įvyktų IKI to laiko, kai vienas iš artimiausių jūsų mylimojo draugų iš senos draugystės užsuks pas jus pernakvoti, o gal net pagyventi savaitėlę! Na, ir žinoma, jums juk ne vis vien, su kuo mylimasis ateityje vaikščios į pirtį, garažą, sporto klubą, važiuos žvejoti. Ir svarbiausia, galite neabejoti – ateis laikas, ir jis būtinai visa tai darys.

Ar jūs pažįstate jo tėvus?

Lygiai taip pat bus geriau, jei su jo tėvais susipažinsite iki nuspręsdami gyventi po vienu stogu. Taip, šios kritinės akimirkos vis vien nepavyks išvengti, tad tegul pirmasis susitikimas įvyksta, jei tik įmanoma, neutralioje teritorijoje, kur jūsų niekas negalės sukritikuoti, kad nepakankamai sumaniai šeimininkaujate ir nepakankamai uoliai rūpinatės jų didžiausiu turtu, tapusių jūsų partneriu. Beje, jei jums pavyks apsilankyti jo tėvų namuose, galėsite susidaryti bendrą vaizdą apie tą, kas jam yra namų jaukumas.

Kaip jis atrodo rytais?

Ir kokia jūsų nuotaika rytais? Santykių pradžioje mes visada stengiamės partneriui parodyti savo pačią patraukliausią pusę, pademonstruoti jam savo idealiausią įvaizdį. Tačiau kai darbe užgriuvo darbų lavina, žadintuvas nesuskambėjo, už lango lietingas oras, o jis, užėmęs vonią 45 min., vėl neužsuko dantų pastos tūbelės, nelengva išsaugoti nerūpestingą angelo šypseną veide. Visa tai, žinoma, smulkmenos, bet vis dėlto jas reikia išanalizuoti, kad jos taip ir liktų smulkmenomis, ir negadintų laimingo jūsų gyvenimo bendroje erdvėje.

Ką veiksite vakarais?

Apie tai taip pat verta susitarti dar būnant „krante“: kinas ar parduotuvės, bendri išėjimai pasižmonėti ar serialų peržiūra, jaukiai įsitaisius ant sofos, o gal knyga, sėdint fotelyje po jaukia toršero šviesa arba rungtynių peržiūra? Svarbiausia suprasti, kokie jūsų ir jūsų išrinktojo pomėgiai ir realūs planai, esant būtinybei rasti kompromisą ir sudaryti optimalų grafiką, kuriame būtų atsižvelgta į jūsų abiejų interesus.

Kokios bus šventės?

Žinoma, pirmosiomis dienomis kiekviena akimirka, praleista dviese, jums jau didžiulis įvykis ir amžina šventė. Bet gyvenant kartu ilgainiui ateis ir kitos šventės – draugų gimtadieniai ir vestuvės, korporatyviniai renginiai ir vakarėliai su draugais... Bendras gyvenimas – tai šokis dviese, todėl įsitikinkite, kad jums pavyksta išlaikyti bendrą ritmą, ypač kai išeinate į viešumą.

Kas viską tvarkys?

Tai gali atrodyti visiški niekai – koks tvarkymasis, kai jūsų jausmai tokie gilūs ir tyri. Ir vis dėlto švaros ir tvarkos bendroje teritorijoje klausimas gali tapti nemaža kliūtimi net ir pačių gražiausių bei romantiškiausių santykių įkarštyje. Niekas nėra kaltas – jūs užaugote skirtingose šeimose ir turite susidarę savo nuomonę šiuo klausimu. Todėl vėlgi labai svarbu apie tai kalbėtis ir susitarti – kokių taisyklių reikės laikytis, ir ką kiekvienas iš jūsų yra pasirengęs toleruoti.

O kaipgi pinigai?

Kalbėtis apie tai nėra nei gėda, nei baisu – nors žinoma, tai gana jautri tema. Svarbiausia problema ta, kad kiekvienoje, net labiausiai vienas kitą mylinčių partnerių poroje vyksta kova dėl valdžios – ir pinigai šioje kovoje gali tapti idealiu instrumentu. Būtent todėl – siekiant išvengti manipuliacijų ir karų – finansinis klausimas turi būti išspręstas aiškiai ir tenkinti abu. Tik tada jūsų pora besąlygiškai
laimės.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis