Naujoji A. Kuzmickaitės kolekcija: ir šiuolaikiška moteris gali būti princese

Šių metų Agnės Kuzmickaitės kolekcija neatsitiktinai pristatyta Nacionaliniame dramos teatre. Idėjų nestokojanti dizainerė savo kolekcijai pristatyti ieškojo netradicinės vietos, kuri leistų įgyvendinti visas kūrėjos vizijas.

Į renginį sugužėjo galybė daugiau ar mažiau žinomų žmonių (svečių fotogalerija - ČIA).

Scenoje žiūrovai pamatė efektingą dekoraciją, kurią sudarė daugiau kaip 400 detalių. Videoinstaliacijų apsupty, skambant muzikai pasirodė apie 90 modelių. Patogi amfiteatro erdvė suteikė galimybę kolekcijos pristatymą pamatyti kiekvienam žiūrovui.

Operos spektakliuose naudojamus karališkus atributus sumaniai derindama su vaikiškomis detalėmis, dizainerė sukūrė šiuolaikiškos moters – princesės įvaizdį. Įprasti ir kasdieniai drabužiai - švarkai, vyriško kirpimo marškiniai, džemperiai ir trumparankoviai marškinėliai, pasiūti iš prabangių audinių ir dekoruoti siuvinėtomis detalėmis, tapo neatpažįstami.

DELFI / Kiril Čachovskij
Vakaro pradžioje scena žingsniavo manekenės, pasipuošusios vyriško kirpimo marškiniais, kurie dekoruoti vaikystėje Agnės pieštais piešiniais. Kolekcijoje yra ir daugiau rūbų, puoštų Agnės pieštomis batų aplikacijomis. Pomėgį batams A. Kuzmickaitei atrado dar vaikystėje. Visos scenoje pasirodžiusios manekenės avėjo Agnės Kuzmickaitės specialiai šiai kolekcijai pristatyti sukurtus ilgaaulius batus ir spalvotas odines basutes.

Šiųmetėje kolekcijoje - ir maudymosi kostiumėliai. Dizainerė šiais metais siūlo dėvėti vienspalvius ir dvispalvius, vientisus, minimalistinius, bet itin moteriškus, mažyčiais drugeliais puoštus maudymosi kostiumėlius. Ieškančioms drąsesnių sprendimų - modeliai su gilia iškirpte nugaroje, norinčioms pridengti klubus – su minisijonėliais. Vyraujančos kostiumėlių spalvos: šviesiai rausva, juoda ir tamsiai mėlyna.

DELFI / Kiril Čachovskij
Tikra atgaiva spalvų ištroškusioms akims - trumpos dvisluoksnės šilkinės suknelės, transformuotos iš sportinių marškinėlių. Švelnių pastelinių spalvų, gausiai padabintos siuvinėtų drugelių aplikacijomis, šios suknelės visiškai pakeičia mums įprasto ir kasdienio rūbo įvaizdį. Dizainerė pasiūlė ir keletą ilgų šios suknelės variantų.

DELFI / Šarūnas Mažeika
Trumpi šilkinio aksomo šortai ir pilkos arba kūno spalvos džemperiai skiriami sportinio stiliaus gerbėjoms. Dizainerė kasdienį rūbą pakeičia stilinga miesto apranga, džemperius gražindama žaismingomis aksominėmis aplikacijomis. Visus juos puošia skirtingos raidės, žodžiai ir siuvinėti piešiniai.

DELFI / Šarūnas Mažeika
Vyriško tipo laisvus marškinius su išmaniai įkomponuota karališka juosta, juodus laisvo kritimo, įdomios konstrukcijos kirpimo švarkus Agnė Kuzmickaitė siūlo vilkėti kartu su ilgaauliais batais ir trumpais šortais. Šį švarką galima dėvėti ir su šviesia, berankove, lengvute šilkine suknele.

DELFI / Šarūnas Mažeika
Auksiniai, raudoni ir juodi kutai, ordinai su drugeliais, siuvinėtos karališkos lelijos aplikacijos tampa kolekcijos kertine ašimi, vienija ir skirtingai atsiskleidžia joje. Dizainerė žaismingai interpretuoja ir karališką karūną – apversta ji tampa ryškiai raudona aksomine suknele su šermonėlių kailiu. Įdomi šios variacijos vakarui skirta raudona suknelė – vien aksomo jai pasiūti sunaudota daugiau nei 12 metrų.

DELFI / Šarūnas Mažeika
Agnė Kuzmickaitė dėmesinga kiekvienai kolekcijos detalei. Šį kartą manekenių galvas puošė didžiuliai aksominiai kaspinai, o rankose jos nešėsi juodas aksomines pagalvėles, dekoruotas raudonais kutais ir gėlėmis siuvinėtais drugeliais.

„Kas įkvėpė naują kolekciją? Žaismingas požiūris į kasdienybę ir mus supančius objektus. Darbas teatre, kuriant kostiumus dramos ir operos spektakliams bei mažos dukrelės priežiūra paskatino mane netradiciškai pažvelgti į įprastą ir kasdienį rūbą“, - sako laiminga kolekciją pritačiusi dizainerė.

Štai visa kolekcija:

Reportažas iš užkulisių: ČIA.

Žiūrėkite videoreportažą, kur A. Kuzmickaitė prisipažįsta, kaip ruošiantis kolekcijai jai padėjo visa šeima:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis