Kuo vilkėti darbe karštomis dienomis

Vasarą susiduriame su problema, kuo vilkėti kondicionierių vėdinamoje darbo patalpoje, kai lauke alina karštis. Pateikiame kelis patarimus, kurie padės susiruošti patogius ir stilingus ansamblius.

Karštomis dienomis atsisakykite suknelių ir trikotažinių palaidinių ilgomis rankovėmis, verčiau drabužius sluoksniuokite. Jei žinote, kad biure bus vėsu, į darbą atsineškite užsegamą megztinį, švarkelį trijų ketvirčių rankovėmis, galbūt šalikėlį – tai, ką galėtumėte nusimesti, kai baigsis darbo diena. Juk vasarą metu ir pavakarę būna karšta. Drabužių sluoksniavimas ne tik išgelbės nuo temperatūrų svyravimo, bet ir suteiks įvaizdžiui profesionalumo.

Akiniai
Akiniai "Centro", rankinė "Coccinelle", švarkelis "Echo", suknelė "Echo", bateliai "Cara" (moteris.lt montažas)
Gamintojo nuotr.

Taip pat skaitykite:
Vyrams patinka ne tie bikiniai, kuriais žavisi moterys
Kaip atrasti savo stilių. 7 Žingsniai
Madingi mažyliai. Kiek kainuoja jų apranga?

Venkite sunkių sintetinių audinių, rinkitės kuo natūralesnius, lengvus: medvilnę, šilką, liną, krepą ir panašius. Nevilkėkite ypač aptemptų drabužių, jie neleis kūnui kvėpuoti, greitai suprakaituosite. Darbo aprangai puikiai tiks plačios plazdančios kelnės, plonytės palaidinės ir laisvos suknelės.

"Ivo Nikkolo" modelis
Gamintojo nuotr.
"Marni" modelis
Scanpix

Norėdamos išvengti karščių, vasarą derinkite šviesius drabužius. Jei darbe karšta, vilkėdamos šviesią palaidinę, suknelę ar mūvėdamos pastelinių atspalvių kelnes jausitės vėsiau. Šviesios spalvos iš tiesų mažiau traukia saulės spindulius. Žinoma, uždaroje patalpoje ši taisyklė negalioja, nes čia saulės tiesiog nėra. Tačiau šviesios spalvos veikia ir psichologiškai, jos dvelkia gaiva.

"Ivo Nikkolo" modelis
Gamintojo nuotr.

Atkreipkite dėmesį į vasarišką avalynę. Nors lauke šilta, darbe nederėtų avėti sandalų per pirštą, espadrilių (bateliai pintais padais), plastikinių ar dirželiais prilaikomų kasdienių basučių. Darbe atrodysite deramai avėdamos balerinų tipo batelius lygiu padu ar su nedidele pakulne, suvarstomus lygiapadžius, klasikinius aukštakulnius ar prilaikomus dirželiu ties kulnu. Jei avite elegantiškas basutes atviromis noselėmis, pėdos turėtų būti sutvarkytos nepriekaištingai. Šiltu metu darbe avėkite avalynę iš natūralių medžiagų, tuomet kojos nekais, mažiau tins. Jei pėdos ypač linkusios prakaituoti, naudokite dezodorantą ar dezodoruojantį kremą. 

Kai po darbo planuojate susitikti su draugais ar išvykti į gamtą, visai nebūtina persirengti nuo galvos iki kojų. Tuos pačius drabužius galite pritaikyti ir darbui, ir laisvalaikiui. Tereikia pakeisti Aksesuarus. Konservatyvius batelius išmainykite į patogius sandalus ar platformines basutes, talpią rankinę – į nedidukę, kabinamą per petį. Užsisekite vasariškus karolius, pasiimkite akinius nuo saulės. Galvą galite aprišti skarele arba pridengti šiaudine skrybėlaite. Štai ir viskas – jūs pasirengusi pramogoms!

DARBUI

Sulknelė
Sulknelė "Hugo Boss", šalikas, rankinė ir apyrankė "Massimo Dutti", akiniai ir basutės "Mango", megztinis "Helmut Lang" (moteris.lt montažas, net-a-porter.com ir gamintojų nuotr.)
Gamintojo nuotr.

LAISVALAIKIUI
Suknelė
Suknelė "Hugo Boss", basutės, akiniai ir rankinė "Mango", kaklo papuošalas "Pull & Bear" (moteris.lt montažas)
Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis