Kokias madingas spalvas rinktis pavasarį. FOTO

Išgyvenus žiemą, norisi spalvų. Šio pavasario ir vasaros mados kūrėjai jų siūlo su kaupu. Spalvomis ir raštais trykšta ne tik laisvalaikio, bet ir dalykiniai drabužiai.

Spalvų fiesta

Šį sezoną spalvos karalienės pozicijų neužleidžia mėlyna. Siūlomi įvairūs atspalviai – skaisti vasaros dangaus žydrynė, koralų ryškumas, rašalo mėlynumas ar gilus vidurnakčio dangus.

"Monton", "Mosaic"
Gamintojo nuotr.

"Mosaic", "Ivo Nikkolo"
Gamintojo nuotr.

Tarp sezono favoritų rikiuojasi geltona. Intensyvi lyg saulės spindulys, sušildanti viską, kas yra aplinkui, arba blyškesnė, lyg nuskalbta. Dėmesio išsireikalavę oranžiniai atspalviai, gaivus šviežios žolės žalumas, burokėlių raudonis.

"Mosaic", "Ivo Nikkolo"
Gamintojo nuotr.

"Monton", "Ivo Nikkolo"
Gamintojo nuotr.

"Mosaic", "Ivo Nikkolo"
Gamintojo nuotr.

Svarbos nepraranda ir pasteliniai tonai – ypač pudriniai, kūno spalvos. Norinčioms ramybės – siūlomos žemės spalvos, ieškančioms klasikos inspiracijų – monochrominiai juodai balti deriniai.

"Ivo Nikkolo"
Gamintojo nuotr.

"Monton"
Gamintojo nuotr.

Netikėti deriniai

Vienas iš sezono raktų – netikėti deriniai. Tai, beje, būdinga ne tik spalvoms, bet ir drabužių ar audinių deriniams. Pavyzdžiui, uogų raudonumą siūloma derinti su geltonais saulės blyksniais, elegantiškas kelnes dėvėti su tunika ar suknele, švelnaus šilko palaidinę vilktis prie grubių lino kelnių. Tokie gana neįprastai atrodantys deriniai bus madingi dar ir kitą sezoną.

"Ivo Nikkolo", "Mosaic",
Gamintojo nuotr.

Geometrinis didmiesčių pasaulis

Kalbant apie šio sezono raštus, svarbus vaidmuo tenka geometriniams, architektūriniams motyvams. Madingi dryžiai, nuo plačių iki pačių smulkiausių. Išskirtinio dėmesio sulaukia kvadratėliai. Naujiena – išdidintus kompiuterinius paveikslėlius primenantys raštai, kai matosi kone kiekvienas jų pikselis.

Langelių šį sezoną tiesiog neįmanoma padauginti. Madai ištikimi „Monton“ dizaineriai siūlo drąsiai rinktis net ir langelių derinimą tarpusavy, pavyzdžiui, languotą švarkelį vilkėti su languota palaidine. Tai vienas svarbiausių derinių šį sezoną.

"Mosaic", "Ivo Nikkolo", "Monton"
Gamintojo nuotr.

Pavasaris – atsiųstas oro paštu

Kelionė – taip pat svarbus šio pavasario ir vasaros drabužių raštų motyvas. Dizaineriai kviečia imti į rankas pasaulio tyrinėtojų žemėlapius ir sukti link egzotinių šalių, kur daug spalvų, gėlių ir plazdančių drugelių.

Nuvykus į svečias šalis – nepamirškime išsiųsti atviruko. Vietoje nenustygstantys „Monton“ dizaineriai kolekcijoje naudoja mielus senovinius atvirukus ir pašto ženklus. Šie retro motyvai, primenantys laikus, kurių jau nėra, sukuria romantišką, jaukiai nostalgišką nuotaiką.

"Monton"
Gamintojo nuotr.

Gėlės ir palmių giraitės

Ant pasaulio mados podiumų šį sezoną netrūko gėlių. Pavasariui žengiant pirmuosius žingsnius, drabužius puošia trapūs pavasariniai žiedeliai. Vasarai įsibėgėjant – skleidžiasi didesni ir ryškesnis vasariniai žiedai. Temperatūrai kylant madingos moters garderobe sušlama palmių giraitės!

"Monton"
Gamintojo nuotr.

"Mosaic", "Monton"
Gamintojo nuotr.

"Mosaic", "Monton"
Gamintojo nuotr.

Šį pavasarį ir vasarą nuoboduliui kasdienybėje vietos nėra!

Užsakymo nr.: PT_64152506

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis