Vasariški gėlių aromatai – kokį rinktis?

Vasarą vieni paklausiausių – gaivūs ir lengvi gėlių aromatai. Romantikėms siūlomos rožės ir bijūnai, veiklioms moterims – irisai bei gardenijos, o nerūpestingoms – apelsinų žiedai bei lelijos. Išsirinkite savo vasarišką kvapą.

Taip pat skaitykite:
Paryžiuje atskleista aromato „Chanel Nr. 5“ istorija (video)
Koks makiažas madingiausias vasarą?
Parfumeris A. Morillasas: moterims reikia ypatingų aromatų, o su vyrais viskas aišku

Rožių aromatas – vienas universaliausių kvapų, prisitaikančių prie žmogaus. Rožės dvelkia gaiva, saldumu, švelnumu ir jausmingumu, tai ypač moteriškas kvapas. Vis dėlto, kai kurie linkę sieti rožių kvapą su vyresnio amžiaus moterimis, tačiau tai tėra stereotipas. Šįmet rožių aromatai siejami su jaunyste, stilingumu ir romantika, vasaros metu jie itin paklausūs.

Tualetinis vanduo
Tualetinis vanduo "Valentina Floreale" ("Valentino"). Labai švelnus. Kompozicija supinta iš vandens ir gėlių natų. 50 ml - 249 Lt
Gamintojo nuotr.

Jazminai – tai gaiva, saldumas ir lengvumo pojūtis. Jazminų kvapas svaigus, tiks toms, kurios mėgsta sodrius kvapus. Kadaise kvepalai su jazminais buvo itin populiarūs, tačiau pastaruoju metu moterys juos renkasi rečiau.

Tualetinis vanduo
Tualetinis vanduo "Manifesto" ("Yves Saint Laurent"). Dvelkia juodaisiais serbentais, jazminais ir pakalnutėmis. 30 ml - 206 Lt
Gamintojo nuotr.

Gardenijų kvapas byloja apie aksominį švelnumą, prabangą ir geismą. Šis aromatas pabrėžia moters jausmingumą, yra sunkesnis nei kitų gėlių kvapai. Gardenijų kvepalai išlieka ilgai.

Vasarai itin tiks jausmingi kvapai
Vasarai itin tiks jausmingi kvapai
Žurnalas "Moteris"

Apelsinų žiedai parfumerijoje itin populiarūs, jų kvapas būdingas tiek moteriškiems, tiek vyriškiems aromatams. Šie žiedai nėra saldūs, kaip kitos baltos gėlės, jų kvapas pasižymi lengvumu ir subtilumu, tačiau jis greičiau išgaruoja.

Tualetinis vanduo
Tualetinis vanduo "Flora by Gucci Glorious Mandarin" ("Gucci"). Aromatas supintas iš mandarinų, tropinių vaisių ir medienos natų. 30 m l - 205 Lt
Gamintojo nuotr.

Žibuoklių aromatas primena mišką, orą po lietaus ir nevaržomą laisvės pojūtį. Moteriškuose kvepaluose žibuoklės kuria saldumo ir švelnumo įspūdį. Vyriškuose aromatuose, kad taptų gaivesnės, jos derinamos su įvairiomis žolelėmis.

Lelijos dvelkia ankstyvu pavasariu ir šviežumu. Tai švelnus ir šviesus aromatas tiksiantis toms, kurios mėgstą lengvumą, nerūpestingumą bei gaivą.

Bijūnų kvapas, kaip ir rožių, neretai priskiriamas brandesnio amžiaus žmonėms. Tačiau tai lengvas ir ypač gaivus aromatas, puikiai tinkantis ir jaunesnėms moterims.

Irisai labiau kvepia ne gėlių žiedams būdingu saldumu, o augalais, jų lapais. Šis kvapas yra gaivus, tačiau turi ir žemės aromato prieskonių. Kadangi irisai nėra saldūs, jie paprastai derinami su mediena, kitais įvairiais augalais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis