Kokius taškus paspausti ir susigrąžinti ramybę per trumpą laiką

Supykote, išsigandote, susinervinote? Tereikia paspausti keletą taškų, kad vėl taptumėte ramūs ir laimingi.

Aktyvių kūno taškų spaudimo technika - akupresūra, atsiradusi Kinijoje maždaug prieš 6 000 metų, kuo puikiausiai tinka ir šiandien, ypač jei nuolat tenka patirti stresą. Moksliniais tyrimais nustatyta, kad 15 iš beveik 400 akupresūrinių taškų greitai padeda susigrąžinti emocinį stabilumą.

Į emocijas kūnas reaguoja panašiai kaip į aukštą temperatūrą - įkaitęs stengiasi atsivėsinti, todėl imame gausiai prakaituoti. Pyktis, liūdesys ar baimė panašiai veikia emocinį „termostatą" - autonominė nervų sistema stengiasi tuoj pat ataušinti įkaitusias emocijas. Tačiau jei stresas per stiprus ar trunka per ilgai, organizmas nebeįstengia susigrąžinti stabilumo. Sakykime, kartą išduotas žmogus jaučiasi taip stipriai įskaudintas, kad kitąkart jam užtenka vien tik pagalvoti apie išdavystę, ir vėl išgyvena tą patį. Akupresūra padeda išeiti iš šio užburto rato.

Kaip galite susigrąžinti ramybę vos per 45 minutes

Vartome akis. Kai akys sukamos ratu, stimuliuojama vaizdus reguliuojanti smegenų sritis. Tai padeda išblaškyti stresą sukėlusias mintis.

Burbuliuojame. Kartojant nereikšmingas frazes aktyvinamas abstraktusis mąstymas.

Skaičiuojame. Dirba kairioji smegenų sritis, tvarkanti racionalų mąstymą.

Maigome. Akupresūros taškai energiniais kanalais sujungti su smegenimis, todėl juos maigydami po truputį nurimstame.

Sėdėkite arba stovėkite - kaip patogiau, svarbiausia, kad nugara būtų tiesi. Veiksmus atlikite iš eilės ir be pertraukų. Kiekvienam veiksmui atlikti skirkite apie pusę minutės.

Užsimerkite ir tuoj pat atsimerkite. Nukreipkite žvilgsnį į grindis tiesiai prieš save. Nejudindami galvos pažiūrėkite į sieną priešais jus, nužvelkite ją iki pat viršaus, „keliaukite" lubomis ir sustabdykite žvilgsnį tiesiai virš galvos.

Užsimerkite ir tuoj pat atsimerkite. Nukreipkite žvilgsnį į grindis dešinėje pusėje ir nutieskite akimis „tiltą" į kairę. Žvilgsniu pereikite tuo tiltu atgal.

Ištarkite bet kokią frazę, pavyzdžiui, „Ilgiausių metų, ilgiausių".

Tuoj pat suskaičiuokite nuo vieno iki penkių. Ir vėl pakartokite frazę.

Vėl sukite žvilgsniu pusratį nuo grindų iki lubų.

Kai jau būsite atsipalaidavę, galėsite atlikti akupresūrą, padėsiančią atsikratyti konkrečios jus užklupusios emocijos. Galvokite apie problemą, kurią norite panaikinti, arba ištarkite garsiai, kas jus vargina, ir paspaudinėkite tam tikras kūno vietas. Keturi kartai per sekundę - toks turėtų būti spaudimo tempas.

* Jei jaučiate pyktį, apmaudą, esate įsižeidę - paspaudykite antakius, mažųjų rankų pirštų nagus, raktikaulius.

* Esate sudirgę, apimti nerimo, susirūpinę - paspaudykite paakių zoną, sritį po nosimi, apatine lūpa, pažastis ir raktikaulius.

* Smarkiai bijote ar sergate fobija - paspaudykite antakius, sritį po nosimi, pažastis, paakius, raktikaulius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis