Traški vištiena

Kažkas panašaus į greito maisto restoranų vištieną, tik skaniau ir sveikiau.

Šių dienų skaitomiausi:
- Astrologė V. Budraitytė: mano lieknėjimo receptas ir keliolika negrįžtamai prarastų kilogramų
- Nekaltybę praradau 51-erių, nors buvau jau dukart ištekėjusi
- Meilės ligos: venerinių mažėja, užtat plinta kitokios
- 5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki
- Sūrio pyragas su citrinomis - ko gero, skaniausias sūrio gardėsis

Reikės:

vištienos filė,
1 ar 2 kiaušinių,
paprastų dribsnių be skonio (tokių),
mėgiamų prieskonių.

Padažui:

majonezo,
pomidorų padažo,
malto baziliko,
picos prieskonių.

Eiga:

* Susipjausčiau ir ištryniau prieskoniais vištieną, palikau šaldytuve 1h.

* Susimaliau dribsnius kavamale (galima ir rankomis, bet iš patirties sakau – labai skauda, o ir laiko daug užima). Dubenėlyje išplakiau kiaušinį. Vištienos gabaliukus pamirkiau kiaušinio plakinyje, gausiai apvoliojau smulkintais dribsniais ir kepiau įkaitintame aliejuje. Kažkur skaičiau, kad mokslininkai įrodė, jog alyvuogių aliejuje kepami patiekalai neturi įtakos vėžiniams susirgimams, kaip kalbama apie paprastus aliejus, bet nežinau, kaip dėl skonio būtų, neeksperimentavau dar, gal kada ateity pamėginsiu.

* Padažui:
Tiesiog sumaišiau visus ingredientus. Kiekių specialiai nerašau, nes čia skonio reikalas - vieni mėgsta, kai daugiau majonezo, kiti – kai padažo. O aš dariau lygiomis proporcijomis.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis