Riešutiniai sausainiai

Skonis jų nepakartojamas. Jau iš ingredientų mačiau, kad turi būti tikrai skanūs, bet kad tiek…

Šių dienų skaitomiausi:
- Kauno gatvės mada ir madingiausios šio sezono spalvos
- Iš prekiautojos Vilniaus gėlių kioskelyje - į verslininkes Londone
- Liaudiškos priemonės, kaip kovoti su celiulitu
- Kaip be implantų pakelti skruostus? Pratimai
- Bulviniai blynai su ypatingu padažu

Pirmiausia, tai jie turėjo gautis visai visai ne tokie. Su siaubu stebėjau, kaip orkaitėje maži kamuoliukai virsta vienu dideliu sausainiu. Meldžiausi, kad tik nepradėtų lipti per kraštus. Bet, to neįvyko. Mintyse vis tiek jau nurašiau sausainius, piktinausi savimi ir receptu, vis mąsčiau, kur suklydau.

Tačiau ištraukti iš orkaitės, pravėsę sausainiai mane labai nudžiugino. Skonis jų nepakartojamas. Jau iš ingredientų mačiau, kad turi būti tikrai skanūs, bet kad tiek… Vis galvojau, ar kelti į blogą, vienaip ar kitaip, juk čia nesėkmė – išvaizda jų nė trupučio nepriminė tokių, kurie turėjo gautis. Bet skonis tikrai prašosi pasidalinamas. Tad dalinuosi.

Reikia:

60 g miltų (mano įtarimas, kad per mažai jų čia),
1 a.š. kepimo miltelių,
20 g džiūvėsėlių,
80 g šokolado,
200 lazdyno riešutų,
2 kiaušinių,
100 g cukraus pudros + 50 g apvolioti sausainiams,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 a.š. viskio (romo ar brendžio).

skanestai.wordpress.com nuotr.

Kaip gaminti

* Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išsijoti. Suberti džiūvėsėlius, tarkuotą šokoladą, maltus riešutus. Išmaišius įmušti kiaušinius, suberti cukrų bei vanilinį cukrų, pilti romą ir suminkyti gana kietą tešlą. (Ši vieta apie kietą tešlą mane nustebino, nes tešla toli gražu nebuvo kieta, priešingai – atrodo lipni, nevisai kimbanti, bet šventai laikiausi recepto ir nepridėjau daugiau miltų.)

* Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus (tą dariau šlapiomis rankomis, nes labai sunkiai jie lipo) ir apvolioti cukraus pudroje. Išdėlioti juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 150 C įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių.

* Taigi taigi, čia ir prasidėjo smagumas. Nes bekepant sausainiai pradėjo liestis vieni su kitais. Nepaisant to, kad buvo tikrai labai labai skanu (sausainiai tokie turtingi, sodrūs, saldūs) visgi įtariu, kad bėda buvo riešutuose. Jiems malti pasitelkiau kombainą, taigi gavosi gana rupūs trupiniai, bet, manau, kad juos derėjo sumalti iki miltų konsistencijos. Tad kitą kartą (o kitas kartas tikrai bus) bandysiu tuos rupius trupinius dar permalti kavamale. Jei vis tiek atrodys nelimpanti tešla, pridėčiau miltų dar. Va taip atrodė ištraukti sausainiai:

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Šiaip truputį kaltinu patį receptą, nors viską dariau tiksliai kaip parašyta, bet instrukcijos gana lakoniškos, aš labiau mėgstu tikslesnes. Receptas iš knygos "Kvepiantys".

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis