Minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų, maloni liesti. O jau kokie pyragėliai iš jos gaunasi! Minkšti, oriniai, švelnūs. Ir ne tik pyragėliai – draugės iš šios tešlos gamino saldžius ir nesaldžius pyragus, mielinius vyniotinius su obuoliais, spurgas, bandeles su cinamonu, dešrelėmis, mėsos įdaru... ir viskas buvo labai skanu!
Reikės:
600 g miltų
4 valg. šaukštų cukraus pudros
2 kiaušinių
50 g margarino ar sviesto
250 ml pieno (galima keisti kefyru)
1 arb. šaukštelis druskos
2 arb. šaukšteliai sausų mielių (arba 24 g presuotų)
vanilės
Kaip gaminti
* Mieles ištirpinti šiltame piene arba vandenyje, priwš tai įbėrus šaukštą cukraus. Palikti jas pakilti. Kai pradės putoti, ruošti tešlą.
* Vieną po kito dėti visus ingredientus, maišyti, paskui minkyti tešlą. Jei bus skystoka, dar įdėti miltų. Tešla neturi lipti prie rankų. Tešlą padėti šiltai 2-2,5 val.
* Dukart perminkyti ir tada jau gaminti pyragėlius.
* Įdarą pasirinkite kokį tik norite – su varške, mėsos faršu, grybais, šokoladu, aguonomis, uogiene ir t.t.
* Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti, kol įgaus rusvą spalvą.
Na o štai Kūčioms pateikiame jums aguonų įdaro receptą:
100 g aguonų užpilti šiltu vandeniu ir palikti 20-30 min. Nupilti vandenį ir aguonas sumalti. Įberti šaukštą cukraus ir išmaišyti. Įdaras paruoštas.