Minkštos ir purios spurgytės

Spurgas turbūt buvau virusi prieš šimtą metų. Visi receptai buvo seniausiai išgaravę iš galvos ir apie spurgas net nepagalvodavau, kol nepamačiau šito recepto. Ir taip užsikepiau pamėginti. Rezultatą matot! O jis – ne mažiau skanus, nei atrodo.

Šių dienų skaitomiausi:
- Jauniausios Europos karalienės stiliaus taisyklės
- Naminė priemonė, padėsianti pašalinti pelėsį nuo sienos
- 6 nesudėtingi pratimai lieknam liemeniui
- Dalyvauk konkurse ir laimėk 8 savaičių lieknėjimo projektą
- Pyragėliai su įvairiais įdarais

Taigi aš sunaudojau (produktų kiekį didinau iš akies):

360 gramų varškės (2 pakelius);
6 šaukštus cukraus;
3 kiaušinius;
1 šaukštelį vanilinio cukraus;
1,5 šaukšto brendžio (jis reikalingas tam, kad kepant spurgos neprisigertų riebalų);
1 šaukštelį kepimo miltelių;
2 stiklines miltų;
aliejaus kepti;
šiek tiek cukraus pudros;
1 bulvę (internetų ir anytos išmintis sako, kad jos reikia tam, kad kepant nesviltų aliejus).

tinginiumaistas.wordpress.com
Kaip gaminau:

* Varškę ištryniau su cukrumi ir kiaušiniais. Reikia, kad liktų kuo mažiau gumuliukų. Tada sudėjau vanilinį cukrų, kepimo miltelius, supyliau brendį ir viską gerai išmaišiau. Į gautą masę pamažu dėjau miltus ir maišiau, o vėliau minkiau.

* Tešla išeina šiek tiek lipni, todėl spurgas geriausia formuoti drėgnomis rankomis. Man iš tokio kiekio produktų išėjo maždaug 50 mažyčių dvikąsnių spurgyčių.

* Suformuotas spurgytes dėjau į puodą su karštu aliejumi ir bulvės griežinėliais. Viriau ant mažos ugnies tol, kol gražiai apskrudo (maždaug 7-10 minučių).

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis