Šių dienų skaitomiausi:
- Jauniausios Europos karalienės stiliaus taisyklės
- Naminė priemonė, padėsianti pašalinti pelėsį nuo sienos
- 6 nesudėtingi pratimai lieknam liemeniui
- Dalyvauk konkurse ir laimėk 8 savaičių lieknėjimo projektą
- Pyragėliai su įvairiais įdarais
Taigi aš sunaudojau (produktų kiekį didinau iš akies):
360 gramų varškės (2 pakelius);
6 šaukštus cukraus;
3 kiaušinius;
1 šaukštelį vanilinio cukraus;
1,5 šaukšto brendžio (jis reikalingas tam, kad kepant spurgos neprisigertų riebalų);
1 šaukštelį kepimo miltelių;
2 stiklines miltų;
aliejaus kepti;
šiek tiek cukraus pudros;
1 bulvę (internetų ir anytos išmintis sako, kad jos reikia tam, kad kepant nesviltų aliejus).
* Varškę ištryniau su cukrumi ir kiaušiniais. Reikia, kad liktų kuo mažiau gumuliukų. Tada sudėjau vanilinį cukrų, kepimo miltelius, supyliau brendį ir viską gerai išmaišiau. Į gautą masę pamažu dėjau miltus ir maišiau, o vėliau minkiau.
* Tešla išeina šiek tiek lipni, todėl spurgas geriausia formuoti drėgnomis rankomis. Man iš tokio kiekio produktų išėjo maždaug 50 mažyčių dvikąsnių spurgyčių.
* Suformuotas spurgytes dėjau į puodą su karštu aliejumi ir bulvės griežinėliais. Viriau ant mažos ugnies tol, kol gražiai apskrudo (maždaug 7-10 minučių).