Maskarponės pyragas su obuoliais

Ne visi obuoliai, iškepti orkaitėje, išsaugo spalvą. Jeigu yra galimybė rinktis, tai rinkitės 'Champion' veislės. Jie nebijo karščio – išlieka spalvoti ir tvirti.

8-10 porcijų


Pagrindui reikės:


2 trynių,

100 g sviesto,

½ šaukštelio kepimo miltelių,

100 g cukraus,

120 g miltų,

trupučio druskos.


Baltajam sluoksniui reikės:


500 g maskarponės,

500 g rikotos,

2 pakelių grietinėlės skonio pudingo,

150 g cukraus,

150 ml pieno,

trupučio druskos,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

3 kiaušinių,

2 baltymų.


Papuošimui reikės:


5 obuolių,

mėtų,

1 šaukšto miltelinio cukraus.


Kaip gaminti


* Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Visus baltymus iki standžių putų išplakite su trupučiu druskos, o visus trynius (pagrindo ir baltojo sluoksnio) – su 100 g cukraus.

* Pagrindui kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo, įmaišykite du šaukštus išplaktų trynių, suberkite druską, kepimo miltelius ir miltus. Išmaišykite tešlą, suberkite ją į kepimo popieriumi išklotą apvalią (23 cm skersmens) skardą ir tolygiai paskleistą prispauskite delnu ar šaukštu prie dugno. Padėkite skardą į šaldytuvą.

* Baltajam sluoksniui piene išmaišykite pudingo miltelius, supilkite į maskarponę, sumaišytą su rikota. Įmaišykite likusius trynius, suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų. Tada įmaišykite išplaktus baltymus. Supilkite viską ant tešlos pagrindo skardoje, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Tada karštį sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 1 val. Jeigu viršus ruduoja per greitai, pridenkite folija.

* Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje (sykiu su pyragu) apie 12-15 min., iki šiek tiek suminkštės..

* Pyragas bus iškepęs, kai pajudinus skardą baltasis sluoksnis bus tvirtas. Palikite pyragą atvėsti skardoje, kad sutvirtėtų. Tada išimkite iš skardos, nuimkite nuo kraštų popierių. Ant pyrago viršaus sudėkite obuolius, užberkite miltelinį cukrų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis