Kitoks varškės apkepas

Anksčiau varškės apkepą kepdavau beveik kiekvieną savaitę… buvo vienas iš mėgstamiausių valgių: tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek desertui… O paskui kažkaip ir pamiršau šį gėrį.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Rasputinas – pasileidėlis, nuodėmes išpirkinėjęs seksu
- Krepšininko A. Macijausko žmona laužo stereotipus
- Horoskopas 09.25-10.02: asmeninių santykių laukia permainos, bet tai - į gera
- Galvos skausmai, svaigimas, galūnių tirpimas. Atsako gyd. neurologas
- Keksiukai su obuoliais ir traškia cinamonine kokosų plutele

Šiandien prisiminiau. Tik pagalvojau, kad neturiu šaldytuve pieno. Tai ir įkvėpė naujam receptui. Panaudojau miško uogų jogurtą ir mascarpone sūrį. Gavosi visai kitoks varškės apkepas, bet tikrai labai skanus!

Ingredientai:

Varškė (liesa) - 400 g,
Mascarpone sūris - 100 g,
Kiaušiniai - 4 vnt.,
Cukraus pudra - 4 š.,
Miško uogų jogurtas - 200 g,
Manų kruopos - 6 š.

Kaip gaminti

* Išplaku mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir cukraus pudrą.

* Miško uodų jogurtą sumaišau su manų kruopomis. Palaukiu kol išbrinks ir sumaišau su visa mase.

* Pilu į silikoninį indą (todėl nereikia tepti jokiais riebalais) ir dedu į įkaitintą orkaitę (iki 175 laipsnių). Kepu apie 35 minutes, bet kepimo laikui daug įtakos turi ir kepimo indo gilumas, todėl siūlau stebėti procesą gaminant.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis