Joms 50+, 60+, 70+, tačiau laikas jų neveikia (FOTO)

Žvelgiant į šių moterų nuotraukas, sunku nesistebėti.

Šių dienų populiariausi:
- Madingiausia nagų forma ir populiariausios nagų lako spalvos šią vasarą
- 5 tikros istorijos, įkvėpusios garsiausius siaubo filmus
- „Dior“ pristatyme – stilingi modernios klasikos gerbėjai (FOTO)
- Horoskopas 07.10-18: būkite pasirengę netikėtumams
- Grikiai su daržovėmis - salotos ne tik lieknėjančioms

Dauguma žvaigždžių atrodo pritrenkiančiai, tačiau kai kurios – ypač: kartais atrodo, jog jos rado realų būdą, kaip sustabdyti laiką. Žurnalas ELLE išrinko žinomas gražuoles, kurių amžiaus pagal išvaizdą nustatyti neįmanoma.

Kategorija 50+

Elle Macpherson, 51 metai

Atrodo, jog topmodelis, kurį kolegos ir žurnalistai praminė „Kūnu“ („Body“), pastaruosius 20 metų visiškai nesikeičia. E. Macpherson visiškai nebijo paparacių – internete daugybė jos nuotraukų be makiažo arba su bikiniu. Prie jų negalėtų prikibti net kritiškiausias paskalų mėgėjas, nes ir jos veidas, ir figūra atrodo be priekaištų.

Vida Press
Kokia modelio grožio paslaptis? „Visų pirma, tikiu sveika mityba, 8 valandų miegą ir kasdienėmis treniruotėmis“, – sako topmodelis. Ji prisipažįsta, kad su amžiumi tobulą figūrą išlaikyti vis sunkiau. Dabar vienintelis gardėsis, kurį ji sau leidžia – puodelis karšto šokolado rytais. Taip pat Elle stengiasi naudoti kuo mažiau makiažo priemonių, kurios, jos manymu, sendina odą. Tai nevienareikšmiška grožio taisyklė, tačiau modeliui, panašu, ji yra veiksminga.

Julianne Moore, 53 metai

Savo amžiuje aktorė mielai dėvi trumpas sukneles bei sijonus ir neatsisako vaidinti atvirose filmų scenose. Jei netikite, galite pažiūrėti pernai pasirodžiusią juostą „Donžuanas“ („Don Jon“).

Vida Press
Viename interviu aktorė pasidalino grožio ir geros formos paslaptimis: „Mano mama (ji kilusi iš Škotijos) išmokė mane saugotis saulės spindulių ir naudoti priemones su SPF. Dar aš stengiuosi taisyklingai maitintis, valgau šviežią žuvį ir organines daržoves. Reguliariai sportuoju – joga ir bėgimas 3-4 kartus per savaitę. Kartais laikausi detoksikuojančios dietos be alkoholio, cukraus ir miltinių patiekalų – per trumpą laiką ji padeda pasiekti stulbinančių rezultatų. Tačiau prisipažinsiu, kad jaunystėje buvau labiau disciplinuota sporto ir mitybos klausimais. Tikriausiai dabar aš suvokiau, jog gyvenimas per trumpas, kad atsisakytum mažų malonumų.“

Madonna, 55 metai

Didžiuliai koncertiniai turai, nuolatiniai drabužių ir kosmetikos linijų kūrimo projektai, darbas kine ir garso įrašų studijoje – atrodo, popžvaigždė žino ne tik amžinos jaunystės, bet ir nepertraukiamo energijos šaltinio paslaptis. Internete periodiškai pasirodo nuotraukos iš serijos „žvaigždė po botokso injekcijų“ arba „Madonnai atlikta veido odos patempimo operacija“.

Vida Press
Tikriausiai vertėtų atleisti dainininkei šias mažytes (ar visgi dideles?) moteriškas gudrybes, kurių dėka ji išlieka pavyzdžiu milijonams gerbėjų. Be to, šios gudrybės visiškai neatsiliepia nei Madonnos talentui, nei darbingumui. Ji pati, beje, tvirtina, kad niekada nesidarė plastinių operacijų, o puikiai atrodo tik jaunų meilužių dėka.

Sharon Stone, 56 metai

„Mano buvęs vyras vadino mane Dorianu Grėjumi, o save – jo portretu, – pajuokavo Sharon Stone neseniai ELLE pasirodžiusiame interviu ir pridūrė: – Kuo vyresnė tampu, tuo labiau tolstu nuo lemtingos gundytojos, paskui kurią vyrai pasirengę sekti į pasaulio kraštą, įvaizdžio. Su amžiumi ėmiau visiškai kitaip vertinti grožį. Negaliu ignoruoti savo veido ir kūno pokyčių. Be to, kas rytą keliuosi šeštą valandą, kad pagaminčiau pusryčius savo sūnums, tad jaustis seksualia paprasčiausiai neturiu laiko.“

Vida Press
Galbūt aktorė šiek tiek veidmainiauja: juk ji reguliariai pasirodo ant raudonojo kilimo apsirengusi gundančiais apdarais su atviromis iškirptėmis ir pozuoja vyrų žurnalams vien su apatiniu trikotažu. Puiki aktorės figūra, grakščios kojos ir taisyklingas veido ovalas gali sukelti ne tik jos vienmečių, bet ir jaunesnių kolegių pavydą.

Kategorija 60+

Christie Brinkley, 60 metų

Šviesiaplaukės amerikiečių manekenės Christie Brinklie išvaizdos laikas, panašu, visai neveikia. Jos karjera mados versle trunka jau daugiau nei 40 metų – per šį laiką gražuolės nuotraukos pasirodė ne mažiau kaip ant 500 skirtingų leidinių viršelių. Šešiasdešimtmetė trijų vaikų mama Ch. Brinklie atrodo lyg 30-ies ir lengvai gali konkuruoti su kai kuriomis dvidešimtmetėmis. Idealių proporcijų sportiška figūra, kurią Ch. Brinkley išlaikė iki šiol, kažkada tapo lėlės Barbės sukūrimo prototipu.

Vida Press
Visiškai suprantama, kodėl populiarūs vyrams skirti žurnalai kasmet įtraukia ją į pačių seksualiausių ir geidžiamiausių pasaulio moterų sąrašą. Išlaikyti geras formas Christie padeda reguliarios treniruotės sporto salėje, joga, bėgiojimas ir vandens sporto šakos, kurias ji dievina. Žvaigždė neapsieina ir be mitybos apribojimų. Juodajame modelio sąraše – saldumynai, mėsa ir pieno produktai. Beje, Ch. Brinkley neslepia, kad reguliariai kreipiasi į plastikos chirurgus bei kosmetologus. Vis dėlto tenka pripažinti, kad visus charakteringus Christie veido bruožus ir mimikas jiems pavyko išsaugoti. Puikus darbas!

Sigourney Weaver, 64 metai

Aktorė Sigourney Weaver visada išsiskyrė aukštu ūgiu (182 cm) ir sportiška figūra. Šie duomenys labiausiai ir lėmė tai, kad aktorė gavo brutalios kosminio laivo karininkės Ellenos Ripley vaidmenį kultinėje kino sagoje „Svetimas“. Nepaisant plikai skustos galvos („Svetimas“, 1979 m. ), veido be makiažo ir išskirtinai vyriškų drabužių (specialioji militaristinio stiliaus apranga, odinė uniforma ir pan.) S. Weaver sugebėjo atrodyti moteriška. Ekranuose pasirodžius fantastiniam trileriui, jai net buvo suteiktas sekso simbolio titulas.

Vida Press
Su amžiumi aktorės patrauklumas nesumažėjo, ji išsaugojo puikias kūno formas. Būdama 52 m. S. Weaver suvaidino klastingos viliotojos vaidmenį komedijoje „Širdžių ėdikės“ (2001 m.). Kai kuriose scenose ji pasirodė su atviru nėrinių triko, ir visiškai nenublanko net jaunos kolegės Jennifer Love Hewitt fone. Dabar S. Weaver 64 metai, ji kaip ir anksčiau liekna bei jaunatviška. Skirtinguose interviu S. Weaver ne kartą prisipažino, kad nėra kosmetinių procedūrų ir plastinės chirurgijos aistruolė. Puikią savijautą ir išvaizdą išlaikyti padeda saikinga mityba, iškrovos dienos, aktyvus gyvenimo būdas bei nuolatinė odos apsauga nuo saulės. Tikriausiai, svarbų vaidmenį vaidina ir genetika – Sigourney mama išgyveno iki 94 m.

Sofija Rotaru, 66 metai

Nusipelniusios dainininkės Sofijos Rotaru įvaizdis susiformavo seniai. Tamsūs palaidi plaukai, perskirti tiesiu sklastymu, ryškiai apvestos akys ir įspūdingi apdarai. Ugninga brunetė jau kelis dešimtmečius teisėtai laikoma viena iš gražiausių moterų visoje posovietinėje erdvėje.

Vida Press
Dainininkės teigimu, plastinių chirurgų kabinetų ji vengia, užtat gerbia sodininkystę (dirbant sode sudeginama nemažai kalorijų!) ir sportą , kuriam neabejinga nuo pat vaikystės. Dainininkės požiūris į mitybą racionalus: ji valgo nedidelėmis porcijomis ir tik naudingus natūralius produktus. O jei reikia numesti porą atliekamų kilogramų, ji laikosi 9 dienų dietos – trys dienos virtų ryžių, trys dienos daržovių ir trys dienos vaisių.

Kategorija 70+

Catherine Deneuve,  70 metų

Anūkai nevadina jos močiute, o kreipiasi trumpu slaptu vardu, kurio žurnalistams vis niekaip nepavyksta išsiaiškinti. Žinoma, Catherine Deneuve jau nebe ta gundanti šviesiaplaukė mergina didžiulėmis akimis iš filmo „Šerburo skėčiai“. Tačiau pagal savo metus tikroji prancūzė atrodo puikiai, nors deda minimalias pastangas.

Vida Press
Catherine mėgsta skaniai pavalgyti, neatsisako taurės vyno, be to, ją neretai galima pamatyti su cigarete. Aktorė teigia, jog grožį paveldėjo, ir už jaunatvišką išvaizdą dėkinga mamos genams. Taip pat ji stengiasi gerai ir ilgai miegoti, kiekvieną savaitę jai daromas specialus drenažinis veido masažas, ji nepamiršta ir apsaugos nuo saulės. Tokių grožio taisyklių laikytis ne taip ir sunku, ar ne?

Raquel Welch, 73 metai

Nors didžiuosiuose ekranuose Raquel Welch nesirodo jau beveik 20 metų, ji vis dar atitinka sekso simbolio titulą, kuris jai buvo suteiktas prieš daug metų. Duris į Holivudą septintajame dešimtmetyje jai atvėrė filmas „Milijonas metų prieš mūsų erą“, kuriame aktorė pasirodė atviru bikiniu iš žvėrių kailių.

Vida Press
Kituose filmuose režisieriai aktyviai piršo jai seksualios paukštytės su maudymosi kostiumėliu vaidmenis. Dabar aktorė nesifilmuoja, tačiau rūpinasi savimi – užsiima joga, lankosi pas kosmetologus ir kasdien darosi makiažą bei šukuoseną.

Carolina Herrera vyresnioji, 75 metai

Mados namų „Carolina Herrera“ vadovė visada atrodo be priekaištų – elegantiška šukuosena, makiažas (būtinai su ryškiais lūpų dažais), liekną taliją pabrėžiantys drabužiai. Būdama garbingo amžiaus, Carolina Herrera vyresnioji ne tik seka mados tendencijas – ji jas kuria!

Vida Press
Dizainerė stengiasi kuo daugiau laiko leisti tarp jaunimo, kad neatsiliktų nuo pasaulio įvykių ir inovacijų. Negana to, C. Herrera stengiasi mokytis naujų dalykų: 2012 m. ji įstojo į Niujorko mados institutą ir įgijo menų daktarės laipsnį. Akivaizdu, jog toks pozityvus požiūris į gyvenimą yra veiksmingas ir atsispindi C. Herreros išvaizdoje.

Jane Fonda, 76 metai

Šios aktorės vardas visiems asocijuojasi su aerobika. Vaizdajuostes su Jane Fondos pratimais dešimtajame dešimtmetyje pirko ir pagal jas sportavo viso pasaulio merginos. Beje, ji iki šiol leidžia vaizdo įrašus su treniruotėmis, tačiau dabar jos skirtos moterims nuo 50-ies m.

Vida Press
Pratimai nenumato ypatingos fizinės apkrovos, tačiau padeda išlaikyti tonusą ir pasikrauti energijos. Pati Jane yra gyvas savo metodikų veiksmingumo pavyzdys: pasipuošusi aptemptomis suknelėmis, ant raudonojo kilimo ji atrodo ne blogiau nei prieš 30 m.

Sophia Loren, 79 metai

„Sunku tapti nepakartojama, jei esi tinginė“, – šis šmaikščiosios italės posakis jau seniai tapo aforizmu. Savo taisyklės S. Loren stengiasi laikytis nepaisydama amžiaus. Ji anksti keliasi, būtinai daro mankštą, daug vaikšto gryname ore, valgo tik sveiką maistą (vaisius, daržoves, žuvį) ir gyvena aktyvų aukštuomenės gyvenimą.

Vida Press
Viena iš grožio paslapčių aktorė vadina pirmojo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejų – juo ji užpila salotas, tepa odą ir plaukus. Beje, 2007 m. Sophia Loren, kuriai tuo metu buvo 72 m., nusifotografavo garsiajam „Pirelli“ kalendoriui, ir išdidžiai pademonstravo pasauliui savo moterišką figūrą. Atrodo, šiandien niekas jai nesutrukdytų pakartoti šio drąsaus žingsnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis