5 tikros istorijos, įkvėpusios garsiausius siaubo filmus

Jei manote, kad visi siaubo filmų scenarijai išgalvoti, klystate. Žymiausi siaubo filmai – ne rašytojų išmonė, bet tikri įvykę nutikimai. Juk geriausia nuotykių knyga – tai tikras gyvenimas.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Linos grožio pokyčiai - iš blankios virto ryškia moterimi. FOTO PRIEŠ IR PO
- Sveika ar nesveika valgyti mėsą? Mitybos specialistų nuomonė
- Kokius batelius lietuvaitės renkasi dažniausiai
- Po nelaimingos meilės - į sėkmingą moteriškų krepšių verslą
- 10 onkologinių ligų simptomų, kuriuos privalo žinoti kiekviena moteris
- Grikiai su daržovėmis - salotos ne tik lieknėjančioms

Filmas: Ir kalnai turi akis / The Hills Have Eyes (2006)

Pirmą kartą siaubo filmas „Ir kalnai turi akis“ pasirodė 1977 metais. 2006 buvo iš naujo perkurtas. Sprogus padangai poilsiautojų šeima priversta sustoti Nevados dykumoje. Čia juos medžioti pradeda kanibalų klanas, gyvenantis kalnuose.

Istorija:

Vėlyvaisiais viduramžiais nuošalią Škotijos vietovę šiurpino Sawney Beano šeima. Vyras gimė kaimelyje netoli Edinburgo, tačiau sulaukęs pilnametystės jis pabėgo, kartu su viena kaimo mergina. Abu jie buvo laikomi mažų mažiausiai keistokais. Neturėdami nei darbo, nei pinigų, jie prisiglaudė vienoje erdvioje kalnų oloje. Greit jie ėmė ne tik plėšikauti ir vagiliauti, bet ir žudyti vienišus keleivius. Jų daiktus pasisavindavo, o patį suvalgydavo.

Sawney su žmona susilaukė aštuonių sūnų ir šešių dukterų. Šie užaugę sau poros niekur kitur neieškojo – taip kraujomaiša klanas prasiplėtė iki 48 narių. Šeima apylinkėse siaubą varė beveik 25 metus. Nuolat paslaptingai dingdavo vyrai, moterys, vaikai, o jų galūnes dažnai rasdavo jūros išmestas į krantą. Netrukus apylinkės apie Beanų klano olą ištuštėjo, o jie ėmė puldinėti didesnes keliautojų grupes.

Tačiau žmogėdros buvo sučiuptos, kai užpuolė pro šalį keliaujantį vyrą su žmona. Vyrui aktyviai ginantis kardu pavyko ištrūkti. Jis apie Beanų šeimą ir užpuolimą pranešė vietiniam didikui. Šis pasitelkęs 400 vyrų sučiupo kanibalus ir nusiuntė tiesiai į kartuves. Šiurpios šeimos istorija liko aprašyta kalėjimo knygoje.

Filmas: Vaiko žaidimas / Child’s Play (1988)

Filmas pasakoja apie lėlę Čakį, kurioje apsigyvena serijinio žudiko siela. Judėti ir kalbėti galinti lėlė ima žudyti. Po kelerių metų filmas susilaukė dviejų tęsinių.

Istorija:

1906 metais Floridoje gyvenanti tarnaitė šeimininkų berniukui – Robertui Eugene Otto, vėliau tapusiam gana žymiam rašytojui ir dailininkui – padovanojo bendravardę lėlę. Vėliau išaiškėjo, kad iš Bahamų kilusi moteris vertėsi vudu ir juodaja magija. Ją atleidus namuose ėmė dėtis keisti dalykai.

Berniuko tėvai pastebėjo, kad jis vis dažniau šneka su lėle, o ši jam atsako. Iš pradžių jie manė, kad pakeitęs balsą atsakymus įgarsina pats vaikas, tačiau vėliau suprato, kad lėlė kalba. Naktimis vaikas imdavo spiegti ir šauktis pagalbos. Atbėgus rasdavo išvartytas kėdes ir šalia lovos sėdinčią lėlę. Kaimynai, kai šeimininkų nebūdavo namuose, lėlę matydavo vis kitame lange.

Galiausiai lėlė atsidūrė rūsyje ir vaiko baimės baigėsi. Tačiau 1975 metais namą nupirko kita šeima. Iš rūsio kraustydami paliktą šlamštą jie rado lėlę, kuri labai patiko jų dukrelei. Tačiau netrukus dešimtmetė mergaitė taip pat ėmė kalbėtis su lėle, o naktimis išsigandusi spiegdavo. Net ir praėjus keliems dešimtmečiams ji tvirtino, kad lėlė naktį grasindavo ją nužudyti.

Filmas: Košmaras Guobų gatvėje / A Nightmare on Elm Street (1984)

Sudeginto šiurpaus žudiko Fredžio Kriugerio dvasia nerimsta: ji lanko vaikus sapnuose. Iš pradžių tik šiurpina, vėliau ima juos žudyti miegančius. Siaubo filmas vėliau sulaukė kelių tęsinių.

Istorija:

Azijoje iki šiol sklando pasakojimai apie demonus, kurie lanko sapnuose ir net gali nužudyti miegant. Tačiau legendos ir pasakos neatsiranda tuščioje vietoje. Reiškinys, kai staiga miršta visiškai sveikas žmogus vadinamas suaugusiųjų staigios mirties sindromu. Jis, pavyzdžiui, Filipinuose kasmet nusineša 43 gyvybes iš 100 tūkstančio žmonių. Dažniausiai žmonės miršta miegodami, o skrodimas neparodo jokių negalavimų ar ligų.

Praėjusiame amžiuje devinto dešimtmečio pradžioje pasaulį apskriejo žinia, kad Azijoje grupelė paauglių nemiega ištisomis paromis, nes bijo juos lankančių košmarų. Jie buvo įsitikinę, kad juos lanko staigios mirties sindromo demonai.

Filmas: Psichopatas / Psycho (1960)

Alfredo Hičkoko filmas pasakoja apie Marion Krein pasisavina milžiniškus pinigus ir bėgdama apsistoja pakelės viešbutyje. Čia ją pasitinka jo savininkas Normanas, kuris yra žudikas psichopatas.

Istorija:

1957 metais JAV Viskonsino valstijoje buvo sučiuptas Edas Geinas ir vietoj kalėjimo už dvi žmogžudystes buvo nisiųstas tiesiai į griežto rėžimo psichiatrijos ligoninę. Čia jis mirė po beveik trijų dešimtmečių.

Edą augino itin griežta ir pamaldi motina. Kad ir ką berniukas darydavo – niekas neįtikdavo jo motinai. Jai mirus Edas kone visus kambarius paliko neliestus. Pats naudojosi tik virtuve ir mažu kambarėliu šalia jos. Su kaimynais vyriškis nebendravo ir neturėjo draugų.

1957 metais dingus vietinio baro padavėjai šešėlis iškart krito ant Edo. Policininkai apieškoję jo namą rado kraupių radinių. Kaip ir tikėjosi dingusi moteris buvo pas Edą rūsyje, tačiau jau negyva - pakabinta žemyn galva. Čia jie rado ir daugiau kitų žmonių dalių: diržą iš moterų spenelių, kėdę apvilktą moterų oda, nupjautų nosių, nuluptų veidų, suvenyrų iš žmonių kaulų ir odos, žmonių organų šaldytuve.

Per apklausas Edas prisipažino apie dar vienos moters žmogžudystę ir neseniai palaidotų žmonių vagystes iš kapinių. Jis iškasdavo neseniai mirusias pagyvenusias moteris. Be to, policijai Edas prisipažino, kad lavonams lupdavo odą ir norėjo pasidaryti moters kostiumą – taip pasikeisti lytį.

Filmas: Švytėjimas / The Shining (1980)

Pagal Stepheno Kingo to paties pavadinimo knygą sukurtas filmas pasakoja apie rašytoją, kuris gauna pasiūlymą su šeima prižiūrėti ne sezono metu ištuštėjusį prabangų viešbutį. Tačiau netrukus jam tenka patirti kraupų psichologinį terorą ir siaubu persunktus košmarus.

Istorija:

Stephenas Kingas vieną žymiausių savo knygų parašė įkvėptas savo paties įspūdžių iš viešnagės sename viešbutyje Kolorade. Gražus viešbutis buvo pastatytas 1909 metais ir pamėgtas turtuolių. Tačiau šaltuoju laikotarpiu jis būna tuščias, nes nėra įrengta šildymo.

Netrukus po viešbučio atidarymo imta kalbėti, kad jame vyksta keisti dalykai: svečiai girdi grojant pianinu, nors niekas negroja, virtuvės darbuotojai girdi restorane žmonių balsus, nors jų ten nėra. Svečiai dažnai skundžiasi keistais sapnais ir jausmu tarsi kambariuose juos stebėtų.

1974 metais čia ilsėtis atvyko ir rašytojas Stephenas Kingas su žmona. Rašytojui atostogos įsiminė dėl itin ryškių sapnų. Vienas jų – viešbučio koridoriais klykdamas lekia jo sūnus, o jį vejasi degantis žirgas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis