Kefyro ir agurkų dieta. 3 variantai

Ne be reikalo ši dieta yra labai populiari. Jos metu galima numesti iki 8-10 kg per 7 dienas. Pateikiame net tris jos variantus – rinkitės patraukliausią, tačiau neužmirškite ir šalutinio poveikio (apie tai – teksto pabaigoje).

Taip pat skaitykite:
- Lieknėk lengvai - iškrovos dienų TOP 10
- Kokie maisto produktai tarpusavyje nedera
- Gydytojos Valdonės dieta: atsikračius 17 kg sugrįžo jėgos ir jaunystė

Apie kefyro ir agurkų naudą
- Kefyro ir agurkų derinys organizmui suteikia ištisą naudingų elementų komplektą – šiame meniu yra baltymų, riebalų, sudėtinių angliavandenių ir ląstelienos.
- Kefyras gerina virškinimo sistemos darbą ir teigiamai veikia žarnyno peristaltiką (vieną dieną geriamas kefyras ją silpnina, o jau geriant tris dienas stiprina ją). Šis produktas veikia kaip antiseptikas, naikindamas ligas sukeliančias bakterijas ir atneša į žarnyną naudingos mikrofloros.
- Rūgšti kefyro sukuriama terpė gerina vitamino D, geležies ir kitų elementų, patenkančių su maistu, įsisavinimą.
- Be toksinų ir virškinimo atliekų kefyras iš organizmo išvaro ir nereikalingus skysčius. Mažas 1 proc. kefyro kaloringumas (o būtent toks naudojamas agurkų ir kefyro dietoje) netrukdo šiam produktui malšinti alkio jausmo.
- Šviežias agurkas – pripažinta skysčius varanti, vidurius laisvinanti ir tulžį varanti priemonė. Šioje daržovėje yra: silicio, kalcio, kalio, fosforo ir kitų vertingų mineralų bei įvairių vitaminų (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, PP, H, E).
- Viena iš unikaliausių agurko savybių – suderinamumas su kitais produktais – tokia simbiozė tik padidina šio produkto naudą (o tai labai svarbu vertinant šią dietą).

Kaip jau rašėme, yra keli šios dietos variantai.

Shutterstock nuotr.

Agurkų-kefyro dieta Nr. 1 (dietos pagrindas - kokteilis)

Ši dieta turi maksimaliai paprastą meniu. Dienos metu reikia gerti naudingus vitamininius kokteilius, kurių sudėtyje – šie produktai:
* kefyras 1 proc. riebumo – 1,5 l
* sutarkuokite 1-2 šviežius agurkus
* smulkiai supjaustyta žali prieskoniai (kokių norite)

Be kokteilio nieko kito valgyti negalima. Tokios dietos trukmė – ne daugiau kaip 5 dienos (dietologai rekomenduoja apsiriboti 2 dienomis – per tiek laiko organizmas išsivalys, tačiau dar nepajus svarbių maistinių elementų deficito).
Laikantis šios dietos per dieną netenkama 0,5-2 kg per dieną (šis skaičius priklauso nuo pradinio svorio, o taip pat nuo dietos trukmės – pirmomis dietos dienomis svoris nyksta greičiau nei baigiant dietą.

Agurkų-kefyro dieta Nr. 2 (septynių dienų dieta)

Šios dietos trukmė – 7 dienos. Per dieną galima:
* šviežių agurkų (1 – 1,5 kg),
* virtos, garuose ruoštos ar orkaitėje keptos žuvies (100 g).,
* 1-2 l neriebaus kefyro,
* negazuoto vandens.

Iš agurkų galima paruošti salotų, pagardintų alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Valgyti reikia dažnai – 4-6 kartus per dieną. Dietos metu netenkama 2-4 kilogramų.

Agurkų-kefyro dieta Nr.3 (nekaloringa vakarienė)

Seniai įrodyta, kad minimalus vakarienės kaloringumas ypač teigiamai veikia figūrą. Šiuo principu ir paremta ši dieta. Tokios mitybos trukmė neribojama – viskas prikauso nuo jūsų savijautos.
Kasdien iki 18 val. reikia spėti suvalgyti vakarienę, kurioje – mažo kaloringumo agurkų ir kefyro patiekalas (iš tiesų, jūsų mitybos režimas nesikeičia, tik po 18 val. negalima nieko valgyti). Žemiau pateikiame porą nekaloringos vakarienės receptų.

Agurkų-kefyro sriuba norintiems sulieknėti

Reikės:
* salotų lapo
* 1 šviežio agurko
* 200 ml neriebaus kefyro
* pipirų
* žalių prieskoninių daržovių (krapų, petrražolių, svogūnų laiškų, salierų – pagal skonį).

Suplėšykite salotų lapą, šiaudeliais supjaustykite agurką, pabarstykite maltais pipirais, įberkite smulkiai pjaustytų prieskoninių daržovių, išmaišykite ir užpilkite kefyru.

Agurkų-kefyro padažas

Reikės:
* 1 šviežias agurkas
*150 ml kefyro
*1 arb.šaukštas kmynų
* 30 mėtos lapelių
* ½ arb. šaukštelio ciberžolės

Nuplaukite agurką, mėtų lapelius. Pusę agurko sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite mėtą. Sumaišykite visus ingredientus, užpilkite kefyru ir gerai išplakite.

Šalutinis dietos poveikis
Agurkų ir kefyro dieta nerekomenduojama sergant virškinimo trakto ligomis. Reikėtų jos vengti ir sergant chroniškomis ligomis. Prieš dietą verta pasikonsultuoti su gydytoju.

Gydytojo dietologo komentaras
Agurkų-kefyro dieta – gana griežtas būdas mažinti svorį. Nė viena iš dietų, išskyrus paskutinį variantą, negali trukti ilgai – tai gali sukelti nepageidaujamą efektą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis