Daktaro Ozo patarimai, kaip sulieknėti

„Pradėsiu laikytis dietos nuo pirmadienio (gimtadienio, naujųjų ir pan.)“ – dažnai girdimas pažadas. Tačiau neretai mūsų gyvenimo būdas vis kliudo skirti 10–14 d. sąžiningai laikytis dietos numatyto maitinimosi režimo.

Dėmesio verti straipsniai:
- Jurijus Nikulinas: liūdnas linksmojo klouno likimas
- Astrologinis porų suderinamumas - ko galite tikėtis
- Horoskopas 12.29-01.04 d. - naujienos geros, bet atsargumas nepakenks
- 10 stilingiausių šių metų garsenybių
- Čenachai

Ar tai valios trūkumas? Dalis pasakytų, kad „taip“, dalis pripažintų, jog darbas, laisvalaikis susidėlioja taip, kad mityba nuo mūsų ne visada priklauso. Tokiu atveju geriau pamažu keisti jau susiformavusius įpročius į kasdienę rutiną įtraukiant naujoves, kurios padės lieknėti.

Daktaras Ozas gerai žinomas ir Lietuvoje. Jis laikomas vienu iš 100 įtakingiausių pasaulio žmonių. Mehmetas Ozas – tikras sveiko gyvenimo būdo guru amerikiečiams ir kitų šalių gyventojams, kurie žiūri jo vedamą laidą „Daktaro Ozo šou“ (angl. The Dr. Oz Show).

Daktaro Ozo populiarumas suprantamas – jis atviras, ekspresyvus žmogus, neturintis jokių tabu. Savo laidose daktaras gali kalbėti apie įvairias ligas, dalintis patirtimi ir pasiūlymais, kurie nėra reklaminiai triukai, o veikia iš tikrųjų. Savo nuoširdumu pasaulį užkariavęs daktaras Ozas plačiai kalba ir apie lieknėjimą, taip pat dalijasi paprastais patarimais, kaip sureguliuoti kūno svorį ir gerai jaustis. Tad kokia, pasak daktaro Ozo, turėtų būti taisyklinga mityba ar veiksminga dieta? Štai keli naudingi patarimai.

1. Atsikratykite netinkamu maistu.

Dažnai problemų kyla ne dėl to, ką valgome dietos metu, o dėl to, kam neatsispiriame silpnumo akimirką. Silpnumo akimirkų pasitaiko kiekvienam, atrodo, nejučia atsidaro šaldytuvo durys ir į burną įkrenta didelė ledų porcija... Tad pašalinkite visus produktus iš namų, kurie turi daug kalorijų: miltinius produktus (sausainius, bandeles), produktus su sočiaisiais riebalais ar sirupu. Jei nebus ko užkandžiauti arba tai, ką rasite, tebus keli obuoliai ar saldžios morkos, mityba nukentės mažiau ir jausitės žymiai geriau.

2. Suvartokite 100 kcal mažiau.

Per dieną suvartoti 100 kcal atrodo nedaug, tačiau, atsisakius tik tiek kalorijų, per metus galima numesti apie 6 kg. Skaičiuokite kalorijas, atsisakykite daug kalorijų turinčių saldžiųjų gėrimų, traškučių, sausainių. Patartina sumažinti porcijų dydžius ir lėkštes, kuriose patiekiamas maistas. Mažesnėje lėkštėje maisto atrodys daugiau, tad akys „apgaus“ skrandį.

3. Nepasiduokite alkiui.

Jei dažnai kankina stiprus alkio jausmas, „apgaukite“ skrandį. Geriausia tai padaryti su stikline vandens, obuoliu ar džiovintais vaisiais. Visuomet pradėkite nuo stiklinės vandens, nes organizmas maišo alkio ir troškulio signalus. Dažniausiai netikras alkis lengvai numalšinamas stikline vandens. Jei ir tai nepadeda, galbūt pagelbės artimas draugas, kuris susiduria su panašiomis problemomis. Paskambinkite jam arba parašykite – bendrumo jausmas ir nuoširdus palaikymas visuomet padeda.

4. Įtraukite į mitybos racioną naujų produktų.

Ar žinojote, kad raudonoji paprika ir cinamonas ne tik pagerina patiekalų skonį, bet ir malšina alkį, suteikia sotumo jausmą? Tai puikūs prieskoniai, kurie atpratina nuo noro pasimėgauti saldėsiais.

5. Geri pusryčiai – pusė darbo.

Pusryčiai – vienas svarbiausių dienos ritualų. Valgykite energijos suteikiančius produktus. Tai gali būti šviežių vaisių ar daržovių žaliasis kokteilis. Tokie kokteiliai ne tik suteikia energijos, bet ir užtikrina sotumą iki pietų.

6. Be sporto nieko nepasieksite.

Nesvarbu, kaip maitinsitės, jei visą laiką sėdėsite ant sofos... Nesportuojant tikrai neatsikratysite nepageidaujamų kilogramų, todėl pradėkite sportuoti ar bent aktyviau gyventi. Prieš renkantis sporto šaką ar treniruotes, pasikonsultuokite su gydytojais ir treneriais.

Jei turite nemažą antsvorį, sportuokite atsakingai, kad nepakenktumėte sąnariams, širdžiai ir nesusižalotumėte. Stenkitės daugiau judėti kiekviename žingsnyje – liftą iškeiskite į laiptus, troleibusą – į lengvą ėjimą pėstute, įsigykite šunį ir skirkite laiko pasivaikščiojimams parke. Kad jaustumėtės gerai, per dieną turėtumėte nueiti apie 10 000 žingsnių.

Lieknėjimas nėra lengvas procesas – tai ydingo gyvenimo būdo keitimas ir sveikų įpročių formavimas. Parduotuvėje nepraeikite pro šviežių ir džiovintų vaisių, daržovių, riešutų skyrius, mėgaukitės spanguolių sultimis ir vandeniu. O geriausias įrankis svorio metimui – tinkamas nusiteikimas ir optimizmas!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis