Kuo moterys protingesnės, tuo visuomenė kvailesnė. Kodėl?

Patvirtina mokslininkai.

Psichologijos mokslų mokslininkė Satoshi Kanazawa, nagrinėdama Londono ekonomijos mokyklos atliktą tyrimą, įrodė: kuo moteris protingesnė ir labiau išsilavinusi, tuo mažesnė tikimybė, kad vieną dieną ji taps mama. Kuo aukštesnis jos IQ, tuo galimybė gimdyti maždesnė. Kanazawa išstudijavo britų tyrimą ir tik patikino, kad ekonominės gerovės ir išsimokslinimo rolė moters gyvenime – labai svarbi.

Šio tyrimo metu suskaičiuota, kad bevaikių moterų skaičius Didžiojoje Britanijoje nuo 1990 metų išaugo dvigubai, ir kad viena moteris iš 5, vyresnių kaip 45 metų, neturi vaikų. Ši tendencija ypač išauga – net iki 43 proc. - tarp 1965-1978 m. gimusių moterų, turinčių aukštojo mokslo diplomus.

Beje, tyrimai liudija ir tai, kad išsilavinę tėvai gimdo protingesnius vaikus. Ir genus, kurie turi įtakos protui, perneša X chromosoma. Tai reiškia, kad vyrai paveldi protą iš mamos, o moterys – iš abiejų tėvų. Ir daroma išvada, kad didžiausią įtaką vaiko protui turi mama, jos genai.
Tai reiškia, kad jei išsilavinusios moterys gimdo vis mažiau ir mažiau, visuomenė rizikuoja tapti kvailesne.

Kitas tyrimas, kurio autorius - socialinių mokslų profesorius dr. Nattavudh Powdthavee iš Niujorko universiteto, liudija, kad teiginys, jog vaikai suteikia suaugusiesiems laimės – iliuzija. Ir štai kodėl, pasak profesoriaus, išsilavinusios moterys sąmoningai atsisako turėti vaikų: „Tėvai privalo skirti itin didelę savo laiko dalį vaikų poreikiams tenkinti. Tai yra, spręsti darželio, mokyklos problemas, rūpintis vaikų maistu, apranga, laisvalaikiu ir t.t. Štai šios neigiamos (nors ir nedidelės) priežastys turi didelės įtakos kuriant laimę ir pasitenkinimą kasdieniu gyvenimu.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis