10 svarbiausių 2014 metų virtuvės dizaino tendencijų

Šiemet Milane vykusi tarptautinė paroda „Eurocucina 2014“ ne tik tapo ryškiu tematiniu įvykiu, bet ir nustatė pagrindines virtuvės dizaino kryptis.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kleopatra: tikra gražuolė ar kumpanosė vyrišku smakru? (FOTO)
- Horoskopas 08.07-14: pagrindinis dėmesys - širdies reikalams
- Ko intymiuose santykiuose bijo moterys?
- Kaip stiprinti širdies raumenį be vaistų?
- Vokiškas obuolių pyragas

Štai dešimt įdomiausių ir naujausių tendencijų, kurios šiais metais apibrėžia iš tiesų madingą virtuvę.

1. Linijinė virtuvė. Atvirų erdvių mada sumažino U ir L formos virtuvės baldų komplektų paklausą. Sklandus perėjimas iš vienos patalpos į kitą, pavyzdžiui, virtuvės į valgomąją zoną, leidžia sustatyti virtuvės modulius į vieną liniją arba laikantis lygiagrečių principo.

Shutterstock nuotr.

2. Tekstūrų maišymas. Totalų blizgesį keičia įmantrios medžiagų ir faktūrų kombinacijos. Pirmaujančių gamintojų naudojamas plienas, stiklas, laminatas ir dirbtinis akmuo, porcelianas ir mediena, sukuria lakonišką matinių ir šviesą atspindinčių paviršių balansą. Tokios naujos kombinacijos leidžia ne tik sukurti naują virtuvės paveikslą, bet ir harmoningai dera prie bet kokio interjero. 

Shutterstock nuotr.

3. Integruotos technologijos. Šiuolaikinės virtuvės dizainas neįsivaizduojamas be naujųjų technologijų, kurios suteikia jai maksimalų ergonomiškumą bei „jautrumą“ ja besinaudojančio žmogaus poreikiams. 

Shutterstock nuotr.

4. Svetingumas. Tai ne itin nauja, tačiau vistiek viena svarbiausių virtuvės dizaino tendencijų. Stalviršis, sklandžiai pereinantis į barą, dvipusė sala su papildoma pietų stalo funkcija – šie konstrukciniai sprendimai leidžia virtuvę paversti socialinių ryšių centru, vieta, kuri tiesiog kviečia bendrauti.

Shutterstock nuotr.

5. Funkcionalus apšvietimas. Šiuolaikinėje virtuvėje ypatinga reikšmė tenka šviesai. LED lempomis apšviestos darbo zonos ir ant lubų pakabinti šviestuvai – šias dvi sąlygas pasistengė išpildyti dauguma parodoje prisistačiusių kompanijų.

Shutterstock nuotr.

6. Rankenų nebuvimas. Siekdami išsaugoti linijų ir faktūrų švarumą, dizaineriai pasistengė visiškai atsisakyti išorinės virtuvės furnitūros. Parodoje buvo pristatyti keli šios užduoties sprendimo būdai: nuo ergonominių griovelių pačiose fasadinėse panelėse iki inovatyvių sensorinių technologijų, leidžiančių atidaryti spintelės dureles vos piršto spustelėjimu.

Shutterstock nuotr.

7. Ploni stalviršiai. Šiuolaikinės itin atsparios medžiagos leidžia stalviršio storį sumažinti tiesiog iki minimumo. Tai virtuvės baldams suteikia daugiau rafinuotumo ir elegancijos.

Shutterstock nuotr.

8. Spalvos interjere. Nors kai kurie gamintojai naudoja ryškias spalvas, dauguma kompanijų pristatė virtuves, kuriuose viešpatauja klasikiniai šviesių ir tamsių atspalvių deriniai. Kontrastinga ir lakoniška spalvų paletė, palengvinanti virtuvės baldų integraciją į interjerą, tapo viena pagrindinių šių metų tendencijų. 

Shutterstock nuotr.

9. Namų sodai. Augalai yra puikus dekoratyvinis aksesuaras. Vis dėlto virtuvėje juos galima naudoti ne tik kaip dekoratyvinį akcentą, bet ir kaip „kulinarinį pagalbininką“. Vazonus su prieskoninėmis žolelėmis ir netgi mažais vaismedžiais galima padėti pačiose netikėčiausiose virtuvės kompozicijos vietose. 

Shutterstock nuotr.

10. Virtuvė kaip gyvenamoji erdvė. Virtuvė – namų širdis. Ji gali tuo pačiu metu tarnauti kaip valgomasis, svetainė ir net darbo kambarys. Keli patogūs krėslai, nedidelis televizorius ir kompaktiškas staliukas, ant kurio galite padėti keletą knygų ar nešiojamą kompiuterį, sukurs virtuvėje keletą papildomų funkcionalių zonų ir pavers ją išties universalia erdve.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis