Sezono geidžiamiausieji – dryžiai. Kaip juos derinti?

Šįmet įsigyti dryžuotą apdarą tiesiog privalu, tai bene ryškiausia sezono tendencija. Anksčiau vyravusias siauras linijas keičia storesni dryžiai. Suknelės, palaidinės, sijonai ir kelnės – dryžuoti drabužiai alsuoja vasara bei nerūpestingumu.

Taip pat skaitykite:
Stilingi deriniai darbui ir laisvalaikiui
Kaip atrodyti grakščiai akimirksniu?

Tendencijos: kokius batelius avėti šią vasarą?

Šiltuoju sezonu madingiausi juodai ir baltai dryžuoti drabužiai. Jie atrodo moderniai, tinka ir laisvalaikio, ir klasikiniam stiliui kurti. Su kuo derinti juodus ir baltus dryžius?

"Oscar de la Renta"
Scanpix

*Juodai ir baltai marginta palaidinė puikiai tiks prie pastelinių spalvų kelnių, sijono ar švarko. Šįmet pastelinėje paletėje vyrauja mėtų, koralų, pudros, smėlio, švelnūs rožių bei alyvų atspalviai.

*Taip pat juodus ir baltus dryžius drąsiai derinkite prie džinsinio audinio. Madingas komplektas – dryžuota palaidinė ar švarkelis bei šviesūs išblukinti džinsai.

*Visuomet atrodysite stilingai suderinusios juodomis ir baltomis linijomis išmargintus drabužius su viena iš šių spalvų. Pavyzdžiui, dryžuota palaidinė ir juodos kelnės arba dryžuota suknelė ir baltas švarkas. Tai klasikinis derinimo būdas, sukursiantis elegantišką įvaizdį.

"Chanel" 2013-2014 m.
Mados namų "Chanel" archyvo nuotr.
Kiernan Shipka
Kiernan Shipka
Scanpix

*Modernus derinimo būdas – juodai balti drabužiai ir vienspalviai metalizuoto audinio apdarai. Kadangi spalvoti, metalu švytintys drabužiai atrodo veržliai, įdomiai, klasikinis juodai baltas dryžuotumas juos tarytum sutramdys. Toks derinys bus madingas, subtilus, tinkamas ne tik jaunoms, bet ir brandesnio amžiaus moterims. Vasaros kolekcijose rasite ir metalizuotais dryžiais margintų drabužių, jie įvaizdžiui suteiks madingą futuristinį atspalvį.

"Jonathan Saunders"
Reuters/Scanpix

Nepraeikite ir pro spalvotai dryžuotus apdarus, vasaros sezonu juos galima skirti į 2 ryškias kryptis – marinistinius ir nuotaikingus. Marinistinis dryžuotumas ypatingas spalvų gama ir ritmiškumu. Čia dažniausiai vyrauja balta, raudona, tamsiai mėlyna, žydra ir juoda. Taip dryžuotus apdarus derinkite su smėlio, pudros bei pilkais atspalviais. Taip pat tiks vienspalviai juodi, balti, raudoni bei tamsiai mėlyni drabužiai.

"Hugo Boss"
Gamintojo nuotr.
''Michael Kors''
''Michael Kors''
AFP/Scanpix

Nuotaikingą dryžuotumą kuria ryškios ir kontrastingos spalvos: geltona, raudona, oranžinė, violetinė, žalia ir kiti vasikūs atspalviai. Taip marginti drabužiai tinkamiausi laisvlaikiui, tačiau atkreipusios dėmesį į dryžuotumo spalvas, galite susikurti elegantiškų derinių. Išsirinkusios, pavyzdžiui, spalvotais dryžiais margintą palaidinę, nuspręskite, kuri spalva joje dominuoja. Tos spalvos kelnes ar sijoną ir rinkitės, taip nugesinsite akį rėžiantį margumą ir sukursite subtilų, bet nuotaikingą ansamblį. Jei dryžuotume vyraujančios spalvos nėra, rinkitės bet kurią iš jų, svarbu, kad derinamas drabužis būtų vienspalvis. Taip pat prie margai dryžuotų drabužių visuomet tiks juoda, balta ir smėlio spalvos.

Matthew Williamson 2013 m.
Matthew Williamson 2013 m.
Sipa/Scanpix
"Lacoste"
Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis