Kauno gatvės mada ir madingiausios šio sezono spalvos (FOTO)

Pažvelkime, kaip spalvas bei raštus derina Kauno moterys, visada garsėjančios išskirtiniu bei drąsiu stiliumi.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- M. A. Pavilionienė: dėl amžiaus išgyvena tie, kurie neturi daugiau dėl ko gyventi
- Kokie akmenys Jums tinka pagal Zodiaką
- 3 vasariški ir visuomet madingi raštai
- 10 dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurios trukdo sukurti laimingus santykius
- Vištiena sūrio patale

Šį sezoną pasaulio mados garsiausieji siūlo audinių, raštų bei spalvų įvairovę. Galime išvysti nuo eklektiškų „Miu Miu“ iki solidžiai rafinuotų „Dolce&Gabana“ sukurtų įvaizdžių. O štai škotų dizaineris Christopher Kane savo 2014 m. vasaros kolekcijoje derina sportinius bliuzonus su šifoniniais ir šilkiniais sijonais, o dizaineris Oscar de la Renta savo kelekcijoje pristatė šeštojo dešimtmečio sukneles, puoštas gėlių raštais ir etniniais motyvais.

Tačiau kaip pastebi stilistė Natalija Stunžėnienė, stilinga moteris neprivalo aklai sekti mados tendencijų, o ypač vilkėti konkrečius madingus rūbus, kadangi jie ne visuomet tinka moteriai pagal jos figūros tipą ar gyvenimo būdą. Kiekviena moteris turėtų pati atrasti rūbus, kurie leistų jai jaustis stilingai.

N. Stunžėnienė pastebi, kad šį sezoną madingiausi yra: gėlių, dryžiai, langeliai, taškeliai ar kitaip optinę iliuziją kuriantys raštai. 

Tačiau ne tik raštai, bet ir spalvos kone kiekvienai moteriai yra labai svarbios. O norint susikurti išskirtinį įvaizdį jos privalo ne tik tarpusavy derėti, bet ir idealiai tikti prie veido ar figūros tipo. Kaip teigia stilistė, šią vasarą vyrauja kiek švelnesnės spalvos nei praėjusį sezoną, tačiau radikalių pokyčių spalviniu atžvilgiu nepastebi. Ji pataria rinktis ir derinti šias spalvas:

Šviesiai pilka

Šį sezoną tai vienas iš populiariausių atspalvių. Šią spalvą patartina rinktis dėvint drabužius, siūtus iš prabangių atlasinių, šilkinių audinių, taip pat nevertėtų pamiršti ir faktūrinių šios spalvos mezginių. Šviesiai pilką galima derinti su ryškiais atspalviais, tokiu būdu aprangai suteikiams santūresnis, tvarkingas įvaizdis.

Autorės nuotr.
Smėlio spalva

Tai rudos, šviesiai rudos bei garstyčių atspalviai. Ji gali tapti pagrindine aprangos spalva. Jos fone kitos spalvos atrodo pritrenkiančiai. Pagal koloritą smėlio spalva labiausiai tinka šviesaus gymio moterims, tačiau kitos moterys taip pat gali drąsiai rinktis šią splavą, pavyzdžiui, dėvėti šios spalvos kelnes ar sijonus bei aksesuarus. Ši spalva atrodo rafinuotai bei prilygta gero skonio ženklui.

Autorės nuotr.
Frezijos spalva

Tai gintaro spalva su lengvu garstyčių atspalviu. Egzotiška frezija tinka drąsioms bei pasitikinčioms savimi moterims bei merginoms, kurios nebijo išsiskirti minioje ir nori susikurti neužmirštamą įvaizdį. Ši spalva savyje turi stiprios pozityvios energijos, optimizmo bei kuria gerą nuotaiką. 

Autobild nuotr.
Orchidėja „Phalaenopsis“

Šis gėlės pavadinimas apjungia fuksijos, violetinės ir rožinės spalvos atspalvius. Ji charakterizuoja ryškumą, suteikia sodrumo. Su šiomis spalvomis puikiai dera: pilka, pieno, kūno, balta spalvos.

Autorės nuotr.
Violetinė

Tai romantiški, vintažiniai, levandos, pilko perlo atspalviai. Šias spalvas rekomenduojama rinktis vakarinėms suknelėms, jos atrodys elegantiškai.

Autorės nuotr.
Žydra

Ši spalva tinka rafinuotoms, romantiškoms sielos moterims. Ji asocijuojasi su saulėta diena, giedru dangumi ir simbolizuoja ramybę bei nerūpestingumą.

Autorės nuotr.
Ryškiai mėlyna

Ši spalva puikiai tiks paslėpti figūros trūkumus bei pabrėžti privalumus. Ryškiai mėlyną spalvą galima rinktis tiek dieniniam, tiek vakariniam įvaizdžiui sukurti. Ją galima derinti su sodriai oranžine, kajenų pipirų, Orchidėjos „Phalaenopsis“ spalvomis.

Autorės nuotr.
Mėtų spalva

Šiais metais ši spalva tapo intensyvesnė lyginant su praėjusiu sezonu. Mėtų spalvos drabužius patartina dėvėti atsargiau, kadangi šis atspalvis gali ne tik papuošti, bet suteikti odai ligotą išvaizdą. Todėl šios spalvos drabužius derėtų rinktis kuomet oda yra įdegusi.

Autorės nuotr.
Kajenų pipirų spalva

Kajenų pipirų spalva - tai rausvas koralo atspalvis turintis šviesų toną. Toms, kurios mėgsta rengtis ryškiai, koloristai šį sezoną rekomenduoja atkreipti dėmesį būtent į šią spalvą. Ji suteiks įvaizdžiui spontanišką, drąsų bei avantiūristinį braižą. Pagal koloritą ši spalva tinka beveik visoms moterims, ypač šviesios odos ir plaukų moterims, kadangi suteiks išvaizdai išraiškingumo. O tamsesnės odos brunetės, pasirinkusios šią spalvą, atrodys efektingai bei egzotiškai.

Autorės nuotr.
Oranžinė spalva

Šį sezoną oranžinė populiari su lengvu koralo atspalviu. Ši spalva dera su neutraliais atspalviais: balta, smėlio, pilka. Šios spalvos padeda subalansuoti oranžinės ryškumą. Tačiau drąsi ir ryški asmenybė, galėtų šią spalvą derinti su alyvine, violetine, ryškiai mėlyna, ciklameno ar fuksijos spalvomis. Juk ne veltui šį sezoną oranžinė spalva yra tituluojama naująja juoda.

Autorės nuotr.
O dabar galime pažvelgti kaip Kauno moterys derina spalvas bei raštus, juk jos visada garsėjo išskirtiniu bei drąsiu stiliumi. O sušilus orams Laisvės alėja bei senamiestis tampa tarsi podiumu norinčioms pademostruoti madas. Tad, ar Kauno damos vis dar tik madingos ar tuo pačiu ir stilingos?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis