I. Dovydėnaitės kolekcijoje - ir išgyventos tragedijos atgarsiai

Dizainerė Indra Dovydėnaitė pristatė autorinę 2014 metų rudens ir žiemos rankinio trikotažo kolekciją „Essa“ (liet. „Ji“).

Skaitomiausi straipsniai:
- Bulvių nauda – ne tik lieknėjant
- Kaip suprasti, ar vyras linkęs sukti į kairę
- Madingos nagų lako spalvos
- E. Žiūkaitė: esu nusiteikusi prieš skyrybas, bet jei kito kelio nėra, ateina ramybė
- Kaip išvirti puikų vištienos sultinį

Ant podiumo viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“ trečiadienio vakarą mezginių dizainerės gerbėjai išvydo lengvas tarsi voratinklis sukneles su tik Indrai būdingais mezginių ornamentais ir gėlėmis, kostiumėlius, megztinius, švarkelius.

DELFI / Tomas Vinickas
Pagrindiniu akcentu ir aksesuaru tapo šalis – lengvai gaubiantis pečius ir tampantis neatskiriama drabužio dalimi ar surištas į didžiulį kaspiną.

DELFI / Tomas Vinickas
Vyravo juoda, raudonojo vyno, samanų žalia, mėlyna spalvos, kolekcijos spalvyną papildė pilki, rusvi tonai. Visai kaip Italija.

DELFI / Tomas Vinickas
Kūrėja liko ištikima savitam braižui ir stiliui, tik šįkart kolekcijoje iš tiesų buvo nemažai itališkų bruožų. Portalui moteris.lt dizainerė pasakojo, kad sukurti šią kolekciją įkvėpė šeimos kelionė į Siciliją pernai gegužę. Menininkė pirmą kartą keliavo su dukryte Frida, tad kelionė paliko neišdildomų įspūdžių. Ne tik linksmų...

DELFI / Tomas Vinickas
„Antrąją kelionės dieną vykome prie Etnos ugnikalnio, ten susidūrėme su mirtimi, matėme, kaip gelbėtojai bandė gaivinti žmogų. Štai kodėl kolekcijoje daug juodos spalvos“, – paaiškina dizainerė. Taip kolekcija prisipildė, autorės žodžiais, trapaus juodumo.

DELFI / Tomas Vinickas
Simboliška, tačiau kelionėje po Siciliją I. Dovydėnaitei teko susidurti ne tik su mirtimi, bet ir su vestuvėmis. Pagrindiniu jos kolekcijos įkvėpimo šaltiniu tapo vestuvėse sutikta nepažįstamoji, kurios „vardu“ ir pavadinta kolekcija.

DELFI / Tomas Vinickas
„Nemačiau net jos veido, tik iš nugaros, bet negalėjau išmesti iš galvos to vaizdinio: grakšti nugara, apgaubta šilko suknelės ir lengvo šalio. Ji mane pakerėjo“, – portalui pasakojo dizainerė. Ji susižavėjo vietinių moterų įgimta elegancija, grakštumu, stiliaus jausmu, ypač ją pakerėjo šaliai ir skaros, su kuriomis jos beveik nesiskiria.

DELFI / Tomas Vinickas
Itin moterišką Sicilijos įkvėptą ir beveik metus kurtą kolekciją sudarė 44 modeliai iš I. Dovydėnaitės jau prisijaukinto moherio, merinų vilnos, šilko, viskozės. Iš jų penkis baltos spalvos galėtume vadinti vestuvinių suknelių pavyzdžiais, sulaukusiais gausių aplodismentų.

DELFI / Tomas Vinickas
„Ne viskas gyvenime juoda, jame yra ir baltos, ir daug kitų spalvų“, – tikina autorė.

Vakaro svečiai:

Vakaro metu demonstruoti modeliai:

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis