„Draugė mergaitė ir suaugę žmonės“

Mažos mergaitės akimis gyvai piešiamas pokario gyvenimas Estijos sostinėje ir kaime.

Taip pat skaitykite:
- Piktinančios ir necenzūruotos didžiųjų rašytojų istorijos
- „Jaunystės fermentas“ - 7 auksinės sveikatos taisyklės
- „Kaltas“ - nusikaltėliais negimstama

Leelo Tungal (g. 1947 m.) – mėgstama Estijos vaikų rašytoja, poetė, prozininkė. Tartu universitete įgijo estų filologijos specialybę. 1994 m įkūrė ir tebeleidžia žurnalą „Geras vaikas“. Yra išleidusi 10 poezijos rinkinių suaugusiesiems ir per 20 vaikams. Eilėraščiai versti į keletą kalbų. Parašė daug prozos kūrinių. Lietuviškai išėjo apysaka „Margos peteliškės vasara“ (rinkinyje „Gimtinės alyvos, Vyturys, 1990). Autorė apdovanota A. H. Tammsaare‘s, E. Vilde‘s, K. E. Sööto ir J. Oro literatūros premijomis. „Draugė mergaitė ir suaugę žmonės“ 2010 m. pelnė Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos tarybos (IBBY) garbės diplomą. Kurdama su savo vyru, kompozitoriumi Raimo Kangro (1949–2001), parašė dainų ir libretų tekstų. Jų roko opera „Šiaurės mergelė“ 1983 m. buvo pastatyta Kauno muzikiniame teatre.

„Draugė mergaitė ir suaugę žmonės“ – rašytojos prisiminimų knyga, skirta paaugliams ir visai šeimai. Mažos mergaitės akimis gyvai piešiamas pokario gyvenimas Estijos sostinėje ir kaime. Trėmimų meto centre – vienos šeimos istorija. Vaiko pasaulėjauta nemoka kaltinti. Ji kupina būties džiaugsmo ir vaikiškų išdaigų. „Būk geras vaikas“, – taria mama mažajai Lėlai, kai mamą išsiveda du pikti dėdės. Kodėl ji su jais išėjo? Mergaitei aišku viena: mama išvyko, nes jos dukra buvo negera. Tad Lėla visaip stengiasi pasitaisyti. Kupinas šilto humoro pasakojimas kelia graudulį ir šypseną. Ši nuostabi knyga vyresniesiems primins nostalgiškas vaikystės dienas, o jaunimą supažindins su nežinoma praeitimi.

Birželio 14 d. 12.00 val. PC „Europos“ (Konstitucijos pr. 7A) knygyne „Vaga“ vyks susitikimas su knygos autore, garsia estų vaikų rasytoja Leelo Tungal bei jos knygos "Draugė mergaitė ir suaugę žmonės" pristatymas. Kviečiame dalyvauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis