Madingiausia nagų forma ir populiariausios nagų lako spalvos šią vasarą

„Šiandien jaučiuosi it nuoga“, - ištaria kolegė, ir aš jau žinau, kad ji kalba tikrai ne apie drabužius. Tiesiog į darbą atėjo nenusilakavusi nagų.

Šitas jausmas pažįstamas daugeliui moterų, kurioms sutvarkyti ir laku padengti nagučiai yra būtina tvarkingos, savimi pasitikinčios moters sąlyga. Koks nagų forma šiemet madinga? O nagų lako spalvos?

Konsultuoja grožio ir kosmetologijos centro „Beaute Academy“ manikiūro specialistė Dovilė Rolytė.

Koks manikiūras šiandien populiariausias?

Žinomi trys lakavimo būdai: paprastas, kurį žinome jau seniai, gelinis lakavimas ir vienas naujausių – vinilinis, tai lyg tarpinis variantas tarp paprasto ir gelinio lakavimo. Vinilinis lakuojamas kaip paprastas, tačiau džiūsta greičiau už jį, yra tvirtesnis ir laikosi ilgiau, tačiau ne tiek, kiek gelinis. Nuvalomas paprastu nagų lako valikliu. Laikosi maždaug savaitę. Tiesa, jei moteris namuose valys langus, šveis cheminėmis priemonėmis be pirštinių, tai lakas atsilups jau po kelių dienų.

Vida Press
Vinilinis lakavimas yra patvaresnis dėl ypatingos lako sudėties. Lakuojant naudojamos dvi priemonės – specialus lakas ir specialus viršutinis sluoksnis, užtvirtinantis laką ir saugantis jį nuo aplinkos poveikio. Vinilinio lakavimo metu tepami du spalvoto lako sluoksniai, tad šis metodas itin tinka toms moterims, kurioms nepatinka storas lako sluoksnis. Lakuojant nereikia lako pagrindo, o ir nagas nenusidažo, nepageltonuoja. Lakas labai lengvai nusivalo.

Vida Press
Kuris iš šių trijų lakavimo būdų yra sveikiausias?

Vinilinis, mat greitai nulakuojama, mažiau prikvėpuojama kenksmingų medžiagų, o ir šio lako kvapas nėra toks aštrus kaip paprasto lako. Be to, greitai nudžiūsta, lakas negaruoja.

Shutterstock nuotr.
Ar tiesa, kad gelinis lakavimas silpnina nagus?

Pradėkime nuo to, kad yra daug gelinio lako rūšių. Kiekvieno kokybė kitokia, skirtingai laikosi, skiriasi ir lakavimo būdas. Prastesnės kokybės lakas trumpiau laikosi, greitai nubyra, nudažo patį nagą. Patys pirmieji gelio lakai buvo geri, vėliau atsirado prastesnių ir pigesnių, kurių likučius kartais sunku nuimti net grožio salonų specialistėms.
Ar gelinis lakavimas silpnina nagus? Kiekvienos moters nagai yra skirtingi. Jei nagai sluoksniuojasi, kokį gelinį laką beteptum, nagas dar labiau sluoksniuosis ir lupsis. Na o kokybiškas lakas sveikiems nagams nekenkia.

Shutterstock nuotr.
Dažnai moterys gelinį laką bando nuimti pačios. Kaip tai reikėtų daryti ir nepažeisti nago?

Svarbiausia – tinkamas nagų lako nuėmėjas. Yra specialus geliniam lakui nuimti, jo galima rasti parduotuvėse profesionalams. Na o neturint tokio, tinka acetoninis nagų lako nuėmėjas. Prieš nuimant laką nagą pašiauškite dilde, tada vatos gumuliuką suvilgykite valikliu, uždėkite ant nago ir apvyniokite folija. Laikome 10 minučių, jei su specialiu gelinio lako nuėmėju, o su acetoniniu – 20. Tačiau nereikia pamiršti, kad acetoninis lako nuėmėjas itin sausina nagus bei odeles aplink nagą. Dažnai matome, kad nago viršutinis nago sluoksnis būna tiesiog nuplėšiamas. Jau verčiau užbėgti į grožio saloną ir lako nuėmimą patikėti specialistams. Šitaip sutaupysite laiko, o svarbiausia - jūsų nagai bus sveikesni ir gražesni.
Po gelinio lakavimo siūlyčiau nagams leisti pailsėti ir lakuoti paprastu ar viniliniu lakavimu.

Fotolia nuotr.
Kokia turėtų būti lakuotų nagų priežiūra namie, norint ilgiau džiaugtis manikiūru?

Tai priklausys nuo lako kokybės, nuo to, kaip jis buvo padengtas, išdžiovintas ir nuo to, kokie darbai atliekami. Jei moteris atostogauja, ir paprastas lakavimas laikysis ilgai. Jei plaunate indus, šveičiate namus, rezultatas bus kitoks. Norint kuo ilgiau džiaugtis manikiūriu, reikėtų jį daryti savaitės pradžioje, po savaitgalio darbų. O paskui, be abejo, atliekant įvairius darbus, naudoti pirštines.

Vida Press
Jei nagus lakuojate namie, pirmiausia tinkamai juos paruoškite. Užtepkite ant jų odelių minkštiklio, atstumdykite nagų odeles, tada nagas bus lygesnis, gražiau dengsis lakas. Nagą nuvalykite nagų lako valikliu (tokiu būdu nagas nuriebalinamas) ir jokiu būdu netepkite rankų kremu – šitai spėsite padaryti, kai lakas nudžius. Tada tepamas lako pagrindas, vėliau – spalvotas nagų lakas ir galiausiai – viršutinis sluoksnis (jų yra įvairių rūšių, jie stiprina, suteikia blizgesį, greičiau džiovina etc.). Noriu patarti nenaudoti senesnių lakų – jei yra tirštesni, ilgiau džiūva, greičiau nutrupa. Džiovinkite natūraliai, nenaudokite jokio feno ar pan. Geriausiai nagų laką džiovina natūrali rankų šiluma – tad džiovindama laką gerkite arbatą. Ir, žinoma, geriau džiūva plonesni lako sluoksniai, tad visada parankiau tepti tris plonus nei du storesnius. Tarp sluoksnių lukterkite apie 5 min., leiskite nudžiūti. Jei moteriai per brangu pirkti tiek priemonių, ji visada gali užsukti į grožio saloną, kur specialistai atliks kruopštų ir kokybišką manikiūrą bei lakavimą, kuris saugos nagučius.
Kai lakuojant nagus laikomasi visų žingsnių, lakuoti galima kas savaitę.
Lakui nuimti sveikiausias beacetoninis lakas. Aštrus acetoninis valiklis kenkia ir organizmui, ir patiems nagams.

Vida Press
Kokios nagų lakų spalvos šią vasarą madingiausios?

Kiekvienas sezonas turi savo spalvas. Vasarą, žinoma, mėgiamos ryškesnės. Šį sezoną populiariausios yra: pastelinė mėtų, šviesiai rausva, kraujo raudona, koralo, sidabro, kūno atspalvio (nude), balta spalva (ją galima puošti blizgučiais, burbuliukais), šviesi alyvų, džinso, metalo.

Vida Press
Yra kelios spalvos, kurios madingos ištisus metus. Nagai, padengti sodria raudona, nude ar tamsaus šokolado spalva, visada atrodys puikiai.

Pakalbėkime apie nagų formą – kokia jau būtų atgyvenusi?

Nebemadingi ilgi smailūs nagai. Senamadiški ir ilgi kvadratiniai nagai – taip atrodė priauginami nagai. O madingiausi yra trumpi kvadratiniai nagučiai, kiek suapvalintais kampučiais. Tačiau svarbiausia reikia žiūrėti į nago formą – platesniems nagams kvadratiniai galiukai netiks. Tokiu atveju reikia apvalinti - tai vizualiai pailgina nagus.

Svarbiausia, ką norisi pasakyti moterims, nagų nereikia apleisti. Nuolatinė priežiūra, tinkamos ir kokybiškos priemonės bei rankų apsauga buities darbų metu – pagrindiniai akcentai norint džiaugtis gražiais ir sveikais nagučiais.

Vida Press

Daugiau informacijos: www.beaute.lt

Užsakymo nr.: PT_65187795

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis