Iš Palangos: kokias grožio procedūras moterys renkasi prieš atostogas

Prieš keliones skubame gražintis. Darbų sąrašą papildo depiliacijos, manikiūrai, pedikiūrai ir kitos grožio procedūros. Kaip atostogų išvykoms ruošiasi moterys, klausėme Palangos poilsiautojų.

m.Moteris.lt JAU IR TAVO TELEFONE! Skaityk patogiau!

Vos pora populiariausio Lietuvos kurorto viešnių nepaminėjo depiliacijos. Dauguma moterų renkasi paprasčiausią depiliacijos būdą - skutimosi peiliukus. "Tai greita ir paprasta, be to, daug nekainuoja", - teigė poilsiautoja Rita. Trys draugės, atvykusios iš kaimyninės Baltarusijos, sakė, kad pirmenybę teikia plaukų šalinimui vašku. Vaško procedūros garantuoja ilgiau trunkantį efektą ir nėra tokios skausmingos, kaip dauguma įsivaizduoja. Viena iš draugių pasakojo: "Pati depiliuotis vašku nedrįstu, einu į grožio saloną, ten dirba profesionalai, kuriais pasitikiu. Vieną kartą teko depiliuotis kojas vaško pleistrais, bet nelikau sužavėta nei rezultatu, nei procesu".

Taip pat skaitykite:
Kaip atrasti savo stilių. 7 Žingsniai
Madingi mažyliai. Kiek kainuoja jų apranga?

Savaitgaliui – tropikų mada. FOTO

Besiruošdarmos į kurortą moterys nepamiršta ir pedikiūro. Vasarą avime atvirus batelius, tad pėdų nagų tvarkymas ne ką mažiau svarbus nei jau minėta depiliacija. Dauguma Palangos poilsiautojų renkasi spalvingus nagų lakus. Ir vyresnio amžiaus moterys nagus lakuojasi sodriomis spalvomis: rožine, raudona, mėlyna ar įmantresnėmis, pavyzdžiui, turkio. 

Pedikiūras - svarbi grožio procedūra
Pedikiūras - svarbi grožio procedūra
Shutterstock nuotr.

Ne viena kurorto viešnia tarp svarbiausių grožio procedūrų paminėjo manikiūrą. Pajūryje besiilsinti Asta džiaugėsi prieš atostogas pasidariusi gelinį lakavimą: "Atostogauju jau beveik dvi savaites, o nagai atrodo lyg ką tik nulakuoti. Nereikia kas rytą sukti galvos dėl aptrupėjusio lako. Anksčiau nebuvau bandžiusi gelinio lakavimo, tačiau pirmas kartas nenuvylė."

Vis daugiau moterų renkasi gelinį lakavimą
Vis daugiau moterų renkasi gelinį lakavimą
Shutterstock nuotr.
Tinkamai suformuoti antakiai paryškina veido bruožus, šią vasarą tai madingas akcentas. Antakių nepešiojame kas rytą, pakanka tai padaryti kas 2-3 savaites. Jei antakiais pasirūpinsite prieš atostogas, jų metu nereikės sukti galvos dėl šen bei ten išaugusių plaukelių. Kelios Palangos poilsiautojos sakė šią procedūrą atliekančios dieną ar dvi prieš kelionę, nes po išpešiojimo oda apie antakius paraudonuoja, šiek tiek patinsta. Paklausta, kokias antakių priežiūros priemones kelioninėje kosmetinėje turi, kurorte viešinti, savo įmonei vadovaujanti Audronė išvardino: "Pincetas, antakių pieštukas ir formą fiksuojantis gelis."

Besiruošdamos kelionei moterys apsilanko plaukų stilisto kėdėje. Dauguma jų patrumpina galiukus ar kirpčiukus, reta kuri išbando visiškai naują kirpimą. "Nukirpti plaukai man asocijuojasi su pamirštais rūpesčiais. Apsikirpusi žinau, kad kelionėje laukia nuotykiai, įdomybės, atrodo lyg pradėčiau kažką naujo. Prieš eidama atostogauti visuomet skambinu savo kirpėjai ", - sakė netrukus, po atostogų Palangoje, į Ameriką išvyksianti Nijolė.

Tačiau prieš keliones moterys ne tik skuba gražintis, bet ir pasidomi grožio tendnecijomis. Vienos peržiūri madingus makiažus, kitos - šukuosenas. Bene populiariausia paplūdimio šukuosena - viršugalvyje susuktas kuodas. Poilsiautoja Rasa sakė: "Jei žinau, kad atostogausiu pajūryje, ieškau paprastų ir patogių šukuosenų, kartais kažko romantiško. Mano plaukai ilgi, džiaugiuosi, kad vasarą madingi įvairūs pynimai, išbandžiau ne vieną".

Aktorė Diane Kruger
Aktorė Diane Kruger
AFP/Scanpix
Kita kurorto viešnia Marina pasižiaugė šlapių plaukų efekto tendencija: "Po maudynių plaukus sušukuoju atgal ir einu pasėdėti restorano terasoje. Nelaukiu kol plaukai išdžius, žinau, kad ir šlapi atrodo stilingai -  tai patogu."
"Barbara Bui" modeliai
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis