I. Penkauskienė: supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, atgauti fizinę formą (FOTO)

Tituluota Lietuvos gražuolė ir buvusi TV laidų vedėja Ilona Penkauskienė – viena iš 5 pasiryžusių „Didiesiems grožio pokyčiams“ kartu su „Grožio terapijos ir chirurgijos klinika Sugihara“. Šiandien Ilona gali pasidžiaugti ir pagražėjusia išvaizda, ir geresne savijauta: „Rezultatai puikūs, dabar jaučiuosi kur kas geriau.“

Kurį laiką iš pramogų pasaulio pasitraukusi žinoma moteris nusprendė: jei turi galimybę pasigražinti artėjant 40-mečiui, reikia ja pasinaudoti.

„Laikui bėgant priaugau papildomų kilogramų, užkrito akių vokai, plaukai tapo silpnesni. Buvo momentas, kai supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, laikas pasirūpinti savimi, sveikata, atgauti fizinę formą,“ - atviravo moteris.

Įprasta I. Penkauskienės diena prasideda puodeliu kavos ir pusryčiais, šių Ilona nepraleidžia. Subalansuota mityba – svarbus žingsnis siekiančioms padailinti kūno linijas. Dietologė Eglė Kliukaitė I. Penkauskienei sudarė individualų mitybos planą, kurio ji laikėsi itin griežtai: „Sveriamas buvo kiekvienas kąsnis.“ Besilaikydama dietos I. Penkauskienė intensyviai sportavo „Sugiharos“ sporto klube, jau nuo 8 val. dviejų dukrų mama treniruodavosi sporto salėje kartu su asmenine trenere Migle Samoškiene.

Ilona Penkauskienė
Ilona Penkauskienė
„Grožio terapijos ir chirurgijos klinika Sugihara“ nuotr.

Žavi moteris džiaugiasi, kad per pokyčių laikotarpį pavyko atsikratyti 8 kilogramų: „Sudarytas sporto ir mitybos režimas atsipirko – rezultatai puikūs, dabar jaučiuosi kur kas geriau.“ Vis dėlto toks krūvis pasirodė ne iš lengviausių, tad po pusantro mėnesio intensyvaus treniruočių grafiko nenorom teko padaryti pertrauką. Šiandien Ilona yra sudėliojusi dienotvarkę taip, kad spėja ir visus darbus nudirbti, ir skirti laiko sportui.

Ilona Penkauskienė prieš (kairėje) ir po pokyčių (dešinėje)
Ilona Penkauskienė prieš (kairėje) ir po pokyčių (dešinėje)
„Grožio terapijos ir chirurgijos klinika Sugihara“ ir Š. Mažeikos nuotr.

„Didieji grožio pokyčiai“ padėjo buvusiai TV laidų vedėjai ne tik padailinti kūno linijas, bet ir susigrąžinti jaunystę – Ilona nepabijojo vokų kėlimo operacijos, kurią atliko „Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos Sugihara“ plastikos chirurgas dr. Darius Radzevičius. 

Veido tempimo operacijos žmonėms dažniausiai siejasi su dramatiškais pokyčiais, varginančiu periodu, tačiau pastaruoju metu chirurgija sparčiai tobulėja: mažėja pjūviai, randai, komplikacijų kiekis, trumpėja operacijų laikas, žinoma, tobulėja ir operacinė technika, specialistų įgūdžiai.

Dr. D. Radzevičius teigia, kad per paskutinius 10 metų pasikeitė ir jo darbo technika, anestezijos naudojimas operacijų metu: „Šiandien dažniau naudoju ne bendrą nejautrą, o vietinę, operacijos metu pacientas išlieka sąmoningas. Šiuolaikiniai anestezijos metodai lemia tai, kad mažėja dėl narkozės galimų komplikacijų kiekis. Veido tempimo operacijos tampa žymiai trumpesnės - jei anksčiau būdavo operuojama 4-5 valandas, dabar pakanka 1,5 ar 2.“

Plastikos chirurgas dr. D. Radzevičius pasakoja, jog pastaruoju metu po plastinių operacijų pacientai gali greičiau grįžti į darbą, tai lemia trumpesnis pooperacinis gijimas.

Šiandieniniais metodais atliekamų veido tempimo operacijų neverta baimintis, pasak dr. D. Radzevičiaus, norinčiųjų pakoreguoti veidą sparčiai daugėja, nes akivaizdūs rezultatai pasiekiami kur kas lengviau nei anksčiau. Be to, plastinė chirurgija tapo prieinama daugumai. Plastikos chirurgas sako, jog I. Penkauskienei buvo atlikta viena populiaresnių operacijų – viršutinių vokų pakėlimas. Tai greita, paprastesnė operacija, kuri vidutiniškai kainuoja apie 2,5-3 tūkst. litų. Veido patempimo operacijos (kai be kaktos zonos tvarkomi ir skruostai, veidas, kaklas) atsieis apie 10-12 tūkst. litų.

Ilona Penkauskienė prieš (kairėje) ir po pokyčių (dešinėje)
Ilona Penkauskienė prieš (kairėje) ir po pokyčių (dešinėje)
„Grožio terapijos ir chirurgijos klinika Sugihara“ ir Š. Mažeikos nuotr.

Dažniausiai vokų kėlimo operacijas renkasi 40-metės ir vyresnės moterys, o veido tempimą – 50-metės ir vyresnės. Dr. D. Radzevičius atskleidžia, kad vyriausia jo pacientė, kuriai buvo atlikta veido tempimo operacija, skaičiavo jau 78 metus, taigi amžiaus ribos nėra, svarbiausia, kad pacientas būtų pasirengęs fiziškai. Veido tempimo ir vokų plastikos operacija dažniausiai trunka apie 2 valandas, o po 3-4 savaičių pacientas gali grįžti prie įprasto gyvenimo būdo.

I. Penkauskienė nesigaili pasiryžusi vokų kėlimui: „Artimieji iškart pastebėjo, kad akys atsivėrė, žvilgsnis tapo gyvybingesnis, atrodau ir pailsėjusi, ir jaunesnė.“ Ilona sako, jog visuomet maloniau bendrauti su savimi besirūpinančiu žmogumi, smagu, kai moterys prisižiūri.

„Pakanka būti tvarkingai, kvepiančiai, kitos procedūros kainuoja, o juk ne visos moterys turi galimybę jomis pasimėgauti. Tereikia prisiminti manikiūrą, pedikiūrą, prižiūrėti mitybą – tai padės neapsileisti. Vis dėlto man pasitaikė galimybė ir rimtesniems pokyčiams, nesigailiu, kad jiems ryžausi“, – atjaunėjusia išvaizda ir grįžusiu pasitikėjimu savimi džiaugiasi tituluota gražuolė I. Penkauskienė.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_64298044

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis