Kam kenksminga mažai angliavandenių turinti dieta

Kam ji gali būti pavojinga?

Dėmesio verti straipsniai:
- Tai, ko nežinojote apie filmą „Vienas namuose“
- 5 situacijos, kai moterys patiria neįprastą orgazmą
- Astrologė Rima: šiuo laikotarpiu gimusi meilė gali ir išgąsdinti
- 7 moterų įpročiai, kurie labiausiai erzina vyrus. Kalba vyrai
- Tortas "Paukščių pienas"

Dėl mažai angliavandenių turinčios dietos gali užsikimšti arterijos ir padidėti širdies smūgio ir insulto rizika, rodo JAV atliktas tyrimas.

Prieš dešimtmetį išpopuliarėjo dieta, kai valgoma daug mėsos, žuvies ir sūrio, o angliavandenių vartojama mažai, praneša BBC. Atlikdami bandymus su pelėmis, Beth Israel medicinos centro Bostone mokslininkai nustatė, kad tokia dieta pažeidžia arterijas.

Mokslininkai nutarė atlikti tokius bandymus, atsižvelgdami į pranešimus, kad mažai angliavandenių turinčios dietos besilaikantys žmonės patiria širdies smūgius. Trims pelių grupėms buvo duota skirtingo maisto - įprastinio pelėms, Vakarų kultūrai būdingo maisto su daug riebalų ir mažai angliavandenių turinčio maisto, rašoma tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Mažai angliavandenių turintis maistas neturėjo įtakos cholesterolio kiekiui kraujyje, tačiau turėjo didelės įtakos aterosklerozei, kai arterijose susidaro aterosklerozinės plokštelės ir dėl susiaurėjusių arterijų gali ištikti infarktas arba insultas.

Mažai angliavandenių gavusios pelės po 12 savaičių priaugo mažiau svorio, tačiau joms aterosklerozė išsivystė 15 procentų daugiau nei pelėms, gavusioms joms įprastinio maisto. Vakariečiams būdingo maisto gavusioms pelėms aterosklerozė išsivystė 9 procentais daugiau.

Mokslininkai tiksliai nežino, kodėl buvo toks poveikis, tačiau mano, kad mažai angliavandenių turintis maistas gali trukdyti kaulų čiulpų ląstelėms išvalyti arterijas nuo riebalų sankaupų. Komentuodami tyrimo rezultatus, specialistai pabrėžė, kad žmogaus sveikatai naudingiausia, kai mityba nuosaiki ir gerai subalansuota.

www.manosveikata.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis