7 moterų įpročiai, kurie labiausiai erzina vyrus. Kalba vyrai

Mes tokie skirtingi, bet vis dėlto esame kartu.

Mes jau žinome, kad jūs negalite pakęsti išmėtytų kojinių, mūsų meilės kompiuteriniams žaidimams ir to, kad mes nesugebame prisiminti, kada jūsų mamos gimtadienis. O mums savo ruožtu taip pat tenka taikstytis su jūsų įpročiais – kai kurie jų tampa neįveikiama kliūtimi nes ir pačiuose tvirčiausiuose, pasitikėjimu pagrįstuose santykiuose.

1. Mūsų santykių aptarimas su kitais žmonėmis

Ir prie mūsų, ir už akių – abiem atvejais tai ne pati geriausia idėja. Kad ir kaip magėtų pasiskųsti draugei, kad mes susipykom, arba sukelti skandalą savo mamos akivaizdoje – pagalvokite, koks bus rezultatas, be nejaukaus apmaudo jausmo ir nereikalingų (dažniausiai) patarimų, kurių srautas nesiliaus net ir po to, kai mes susitaikysime. Juk santykiai yra abipusis darbas ir niekas neišvengia konfliktų, nuoskaudų, nesusipratimų ir begalinių kompromisų paieškų. Kuo mažiau pašalinių (net jei jie ir pakankamai artimi) žmonių juose dalyvaus, tuo tvirtesnis bus mūsų ryšys.

2. Lengvabūdiškas požiūris į pinigus

Supraskite teisingai: mums patinka jus lepinti, dovanoti dovanas, vaišinti restoranuose ir apskritai, leisti pinigus jūsų reikmėms. Tačiau – jei, žinoma, mus sieja ne neįpareigojantis romanas, o iš tiesų artimi santykiai, kurie ateityje gali peraugti į šeiminius – mums toli gražu ne vis vien, kaip išmintingai ir protingai jūs sugebate tvarkyti finansus. Likusią algos dalį išleisti „nepaprastai gražiam rankinukui iš naujos kolekcijos – su nuolaida!“ ir nebeturėti nė cento kredito įmokai – nėra miela moteriška silpnybė, o tikra kvailystė.

3. Nesirūpinimas savo išvaizda

Kaip byloja liaudies išmintis, moteris, užmegzdama santykius, svajoja, kad vyras pasikeis, bet jis nesikeičia. O vyras tikisi, kad moteris nepasikeis – bet ji keičiasi. Ir kalbama ne apie raukšleles ar netikėtai išaugusį žilą plauką. Mes tiesiog norime matyti, kad jūs visada mums stengiatės atrodyti gražios, išpuoselėtos ir moteriškos. Beje, žodis „mums“ čia labai svarbus – pernelyg atviras sijono skeltukas ir agresyviai iššaukiančios spalvos lūpų dažai mus erzina ne mažiau, nei nusilupęs nagų lakas.

Jei savo pabrėžtinai seksualiu įvaizdžiu jūs primygtinai siunčiate aplinkiniams nedviprasmiškus signalus, mums kyla klausimas, kam mes jums reikalingi.

4. Draugystė su buvusiuoju

Net jei mes iš principo – teoriškai – pripažįstame vyro ir moters draugystės tikimybę, į šią kategoriją buvę vaikinai nepatenka. Jokie pasakymai „mes likome draugais“ čia neveikia – tai arba vylius, arba naivi saviapgaulė. Juk ir jums ne itin malonu stebėti mus buvusių draugužių kompanijoje, ar ne? Buvę santykiai turi likti praeityje.

5. Nuoskaudos, turinčios pagrindo, ir be pagrindo

Atminkite kartą ir visiems laikams – mes neturime telepatinių gebėjimų, mes esame tiesmuki, ir dažniausiai nesuprantame užuominų. Ir mes niekada nesugebėsime adekvačiai interpretuoti jūsų emocinių reakcijų į atrodytų nekalčiausius dalykus, jei jūs neišmoksite apie juos kalbėtis. Demonstratyvūs nekalbadieniai, nepaaiškinamos ašaros ir apibendrinimais „viskas blogai“ geriausiu atveju mus glumina, blogiausiu – sukelia paniką. O jei tokios emocinės iškrovos tampa chroniškos, mes tai vertiname kaip manipuliavimo strategiją ir visai nebereaguojame.

6. Chroniškas vėlavimas ir katastrofiškai užsitęsęs pasiruošimas

Mergina, penkias minutes vėluojanti į romantišką susitikimą restorane – miela ir moteriškai žavinga. Tačiau visai kitaip vertiname vėlavimą, kai mes einame kažkur kartu ir esame laukiami griežtai nustatytu laiku. Supraskite, vyrui punktualumas reiškia atsakingumą ir pagarbą. Mažai kas mus sugeba išvesti iš kantrybės labiau, nei būtinybė laukti, kol išsirinksite lūpdažį, derantį prie megztuko, ir batelius, kurie tiks prie džinsų. Mes suprantama, kad jums tai Visatos masto problema, tiesiog pasistenkite nespręsti jos visą pusdienį.

7. Totalus kontroliavimas

Paskutinis, ir tikriausiai svarbiausias punktas. Jam priskiriamos apklausos su pavyduliavimo gaidelėmis, iš serijos „kas tau skambino?“, išsamaus dosjė sudarymas kiekvienam mūsų draugui socialiniuose tinkluose, galiausiai (visiškai beviltiškais atvejais) mūsų elektroninio pašto ir sms pranešimų tikrinimas. Sudėkite visus išvardytus atvejus ir gausite patikimiausią būdą nutraukti net ir pačius tvirčiausius santykius. Merginos, kurios puikuojasi laikančios savo draugus už trumpo pavadžio, anksčiau ar vėliau pamato, kad arba buvo meistriškai vedžiojamos už nosies, arba kad griežta dresūra visiškai išstūmė pasitikėjimą ir šilumą. Atminkite – tai, kad esame jums atsidavę ir ištikimi, neanuliuoja mūsų laisvės poreikio – poreikio turėti asmeninę erdvę, išgerti alaus su draugais, nueiti į futbolo varžybas, galiausiai, pabūti vienam. Kuo ramiau sutiksite suteikti mums šią laisvę, tuo didesnį atsidavimą jums jausime. Štai toks paradoksas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis