Tortas "Paukščių pienas"

Labai skanus tortas su lengvu ir nelabai saldžiu kremu.

24 cm. apvaliai formai

Biskvitas:

3 kiaušiniai
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės miltų

Suflė:

5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens želatinai brinkinti
1 stiklinė cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 stiklinės pieno
150 gr. sviesto

Šokoladinis glajus:

100 g juodo šokolado
70 g grietinėlės (35 % riebumo)

Kaip gaminti

Biskvito kepimas.

* Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, atsargiai įmaišyti miltus. Supilti tešlą į torto formą nuimamais kraštais. Kepti 180°C temperatūroje 15 min. Iškepusį ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Suflė gaminimas.

* Želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 30 min., kad išbrinktų. Trynius su puse cukraus išplakti iki purumo, persijoti į juos miltus, įmaišyti pieną. Masę su dubeniu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušinti. Išplakti kambario temperatūros minkštą sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. Plakti viską iki vientisos masės.

* Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tada ištirpinti želatiną ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti į juos želatiną ir plakti iki visiško standumo. Išplaktus baltymus sumaišyti su trynių kremu - išmaišyti greitai, bet labai atsargiai (geriausia šaukštu, o jei plakti mikseriu, tai mažiausiu greičiu ir labai trumpai, nes baltymų masė gali sukristi)

* Visą masę supilti ant biskvitinio pagrindo, įdėto į torto formą nuimamais kraštais, ir uždengti antru lakštu. Tortą stingdyti šaldytuve.

Šokoladinio glajaus paruošimas.

* Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į puode supiltą grietinėlę ir irtirpinti viską iki vientisos masės ant mažos ugnies nuolat pamaišant. Glajų atvėsinti ir aplieti/aptepti juo sustingusį tortą. Kai glajus sustings, tortą galima papuošti.

P.S. Kitą kartą darydamą tortą į biskvitą dėčiau daugiau cukraus, nes man pritruko saldumo, ir įberčiau vanilino.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis