Susitikime su legendiniu aktoriumi Juozu Budraičiu

Lietuvos teatro sąjunga jau kelis metus iš eilės kiekvieną pavasarį ir rudenį organizuoja susitikimus su žymiais Lietuvos scenos menininkais.

Kaip visada pavasario renginiai prasideda praėjus Tarptautinei teatro dienai, tad jau ateinantį pirmadienį žiūrovai galės vėl bendrauti su mylimais aktoriais iš visos Lietuvos. Kovo 31 d. 18 val. laukiama legendinio kino ir teatro aktoriaus, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Juozo Budraičio.

Dar praėjusių metų rudenį į sausakimšą Teatro sąjungos salę susirinkę žiūrovai tikėjosi išvysti neeilinį aktorių duetą. Tuo metu buvo skelbiama, kad kartu scenoje pasirodys Regimantas Adomaitis ir Juozas Budraitis. Pastarajam netikėtai susirgus, R. Adomaitis liko vienas, bet ne vienišas. Publika net kelias valandas nepaleido maestro, o kai kas net spėliojo kiek laiko būtų užtrukę vienu metu bendraujant su dvejais Lietuvos kultūros korifėjais. Kaip bebūtų, J. Budraitis šį kartą savo duoklę žiūrovams pažadėjo gražinti. Bus kalbama net tik apie teatrą, kiną, bet ir aktoriaus net keturiolika metų trukusią diplomatinę veiklą.

Aštuntąją dešimtį einantis legendinis aktorius sukūrė apie 100 vaidmenų Lietuvos ir užsienio kine, teatre ir televizijoje. Vaidino anuo metu tokiuose garsiuose filmuose, kaip „Niekas nenorėjo mirti“, „Jausmai“, „Karalius Lyras“, „Skydas ir kalavijas“, „Tas saldus žodis – laisvė“, „Sodybų tuštėjimo metas“. Teatre aktorius vaidina iki šiol, vienas žinomiausių jo vaidmenų – Oskaro Koršunovo teatre sukurtas spektaklis pagal Samuelio Becketto pjesę „Paskutinė Krepo juosta“. Viename interviu aktorius teigia esantis kino žmogus, kuris teatre pritaiko savo kine įgytą patirtį, o Krepo vaidmuo jam yra vienas sunkesnių, reikalaujantis ypatingų dvasinių pastangų.

Aktorius neapsiima vertinti, kurie jo vaidmenys lėmė tai, kad 2013 metais jam buvo skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija. „Kad ir kurį darbą būčiau dirbęs, visada norėjosi pasiekti geriausių rezultatų“, - teigia aktorius ir priduria, jog su meile daromi darbai visada turi atoveiksmį.

Kiti šio sezono renginiai:

Balandis:

7 d. susitikimas su aktoriumi ir teatro pedagogų Vytautu Anužiu.
14 d. „Praeitis ir dabartis“. Aktoriaus Vido Petkevičiaus kūrybos vakaras kartu su dukra Aiste.
28 d. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorių Eleonoros Matulaitės ir Eleonoros Koriznaitės programa „Dvi moteri“ apie Gabrielės Petkevičaitės-Bitės ir Žemaitės bendradarbiavimą.

Gegužė:

5 d. susitikimas su Nacionalinio Kauno dramos teatro aktore Jūratė Onaityte.
12 d. Kauno muzikinio teatro solisto Raimundo Baranausko programa „Tegyvuoja operetė“.
19 d. Teatro ir kino aktorės Dalios Michelevičiūtės kūrybinis vakaras „Žodis regi mane“.
26 d. Vakaras skirtas teatro ir kino aktoriaus Juozo Kisieliaus atminimui.

Birželis

2 d. „Keistuolių teatrui – 25, jo įkūrėjams – 50“. Dalyvauja Keistuolių teatro aktoriai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis