Vyšninis sūrio ir želė tortas (nekeptas)

Gaivus ir lengvas nekepto sūrio torto variantas - su vyšnių ir želė sluoksniu.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kleopatra: tikra gražuolė ar kumpanosė vyrišku smakru? (FOTO)
- Horoskopas 08.07-14: pagrindinis dėmesys - širdies reikalams
- Ko intymiuose santykiuose bijo moterys?
- Kaip stiprinti širdies raumenį be vaistų?
- Vokiškas obuolių pyragas

Pagrindui

350 g sausainių (2 pakeliai, geriausia šokoladiniai)
150 g sviesto

Sūrio sluoksniui:

250 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės
120 g cukraus
20 g želatinos

Želė sluoksniui:

500-600 ml indelis konservuotų vyšnių sirupe
20 g želatinos
2-3 šaukštai cukraus, jei vyšnių sirupas rūgštus

Kaip gaminti

* Pagrindas. Blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm. skersmens) ir stipriai spausdami suformuojame torto padrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.

* Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min, brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir visą masę išplakame iki vientisios. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings (man po valandos jau buvo sustinges taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį).

* Želė sluoksnis. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir pastatome brinkti apie 30 min. Nupilame nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti apie 150-200 ml. Kadangi sirupas stipraus skonio (mano buvo rūgštokas), įpilame į jį vandens tiek, kad iš viso gautume apie 500 ml skysčio. Jei sirupas rūgštus, įberiame cukraus (galima pagal skonį, kokio saldumo želė norite). Į vyšninį sirupą supilame išbrinkusią želė. Viską nuolat pamaišydami, kad ištirptų želė, pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.

* Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilame atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis