Vokiškas obuolių pyragas

Kai paragavau, mane nustebino minkštutis ir drėgnas pyrago pagrindas bei traškus, labai cinamoninis paviršius. Kiekvieną pyrago dalį norėjosi valgyti ir kartu, ir atskirai.

Populiariausi straipsniai:
- Madingiausi 2014 metų vasaros kirpimai (FOTO)
- Horoskopas rugpjūčio mėnesiui - sėkmė visai čia pat
- Baltymų dieta: -7 kg per 10 dienų
- Karalienė Marija Antuanetė – despotės motinos ir paskalų auka (FOTO)
- Figūrą koreguojančios suknelės iki 100 Lt (FOTO)
- Aštriai marinuoti agurkėliai

Kitą kartą tik obuolių įpjaustyčiau dar daugiau. O su ledais šis kepinys - išvis pasaka. Jei nekepsite dabar, pasisaugokit receptuką rudeniui.

Naudojau plačią kepimo skardą, kurioje įprastai kepu bulvių plokštainį. Manau, kad pyragas kuo plonesnis, tuo skanesnis.

Pyrago pagrindui:

3/4 puodelio cukraus (1 puodelis - 236ml);
1/2 puodelio ištirpinto sviesto;
2 didelių kiaušinių;
1 ir 1/2 puodelio miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3/4 puodelio riebaus pieno;
1 a.š. vanilės pastos;
1 a.š. druskos.

Įdarui:

3 didelių obuolių.

Traškiems cinamono trupiniams:

1 puodelio miltų;
1 puodelio rudojo cukraus;
1 puodelio minkšto sviesto;
1v.š. malto cinamono.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Kiaušinius suplakame su cukrumi, įmaišome pieną, miltus, druską, kepimo miltelius ir vanilę. Įplakame ištirpusį sviestą. Tešlą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis. Išdėliojame ant paruoštos tešlos.

* Trupiniams skirtus birius produktus sumaišome, kad gerai pasiskirstytų tarpusavyje ir rankomis įminkome sviestą. Gautus, kiek lipnius, trupinius, užbarstome ant obuolių.

* Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame apie 45 minutes.

* Patiekiame karštą su ledais. Nors ir atvėsęs labai gardus.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis