Skaitomiausi straipsniai:
- Kokius megztukus rinksimės šį sezoną
- Tinginių „Napoleonas“
- 3 dažniausios makiažo klaidos, sendinančios veidą + KONKURSAS!
- Mėnulio užtemimas. Santykių tvirtumo išbandymo laikas
- Griauname mitus apie šildomąsias grindis
Puikus pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.
Apkepui visada laikausi sekančių proporcijų:
1 pak. riebesnės varškės (apie 180-200g)
1 didelis kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 v.š. manų kruopų
1 v.š trupintų vaflių lakštų
3 v.š. pieno
Vidutinei kepimo formai imu 3-4 didesnius kiekius.
* Naudoju virtuvinį kombainą tik iš tingėjimo, viską galima sumaišyti ir rankomis.
* Pirmiausiai manų kruopas užpilu pienu ir palieku brinkti.
* Tuomet išplaku atskirtus kiaušinių baltymus. Sukrečiu juos į nedidelį indą ir imuosi likusių produktų – maišau trynius su cukrumi, dedu manų kruopas ir varškę.
* Išplaktą masę pilu į gilesnį indą, atsargiai įmaišau vaflių trupinius ir galiausiai plaktus baltymus. Masę krečiu į silikoninę formą, gausiai užbarstau avižiniais dribsniais ir ruduoju cukrumi. Dribsnių beriu daug, o cukraus – pagal norimą saldumą. Šaukštu lengvai įspaudžiu pabarstus į varškės masę. Kepu apie 40-50min. 180C. Tiekiu karštą.
Patarimas – varškės masėje labai dera mirkytos razinos ar džiovintos slyvos, šviežių obuolių gabaliukai.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!